Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Γιατί και πόσα χρωστά ο Σαλμάς στον προϊστάμενό του Λυκουρέντζο;


Γιατί και πόσα χρωστά ο Σαλμάς στον προϊστάμενό του Λυκουρέντζο;
Όταν πριν λίγες ημέρες ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς έλεγε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ ότι «αν καταρρεύσει ο ΕΟΠΥΥ θα καταρρεύσουν και τα νοσοκομεία» προφανώς κάτι γνώριζε καλύτερα από μας.
Όλα αυτά επειδή ο Μάριος Σαλμάς …χρωστά στον πολιτικό του προϊστάμενο υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο. Γιατί και πόσα χρωστά;

Ο μεγαλύτερος υγειονομικός φορέας της χώρας ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σήμερα υπό τον απόλυτο έλεγχο του κ.Σαλμά ο οποίος διαθέτει και τη σχετική αρμοδιότητα. 
Από την άλλη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι αρμόδιος για το ΕΣΥ και όλα τα νοσοκομεία. 

Ο ΕΟΠΥΥ (δηλαδή Σαλμάς) οφείλει κάθε μήνα να καταβάλει στα νοσοκομεία (δηλαδή Λυκουρέντζος) τις οφειλές του από ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο ΕΣΥ.
Και εδώ αρχίζει το μπέρδεμα…

Ο ΕΟΠΥΥ ως …στεγνός φορέας από ρευστό δεν καταβάλει τα οφειλόμενα του στα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία όμως αναμένουν μετρητά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά. Άλλωστε δεν έχουν ούτε τις εφημερίες να πληρώσουν. 
Κάτι όμως που σημαίνει ότι ο Μάριος Σαλμάς ως υπεύθυνος του ΕΟΠΥΥ χρωστά συνολικά 3 δις ευρώ στα νοσοκομεία. Κοντά στο 1,7 δις ευρώ ήταν τα χρέη του 2011 ενώ τα υπόλοιπα δημιουργήθηκαν μέσα στο 2012. 

Εξάλλου στο 2012 δε αποπληρώθηκε σχεδόν τίποτε στο ΕΣΥ ενώ και οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν απέστειλαν καν τους σχετικούς λογαριασμούς παρά μόνο για το πρώτο τρίμηνο του έτους. 

Δήμητρα Ευθυμιάδου
IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου