Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μ. Σαλμάς: Δεν θα θιγούν οι υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΙΚΑ

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ρόλου των γιατρών του ΙΚΑ στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από τον μεταβαλλόμενο υγειονομικό χάρτη, θα αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος όπως δεσμεύθηκε στη συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλος.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ κ. Μιχ. Βλασταράκος, μετέφερε την ανησυχία του ιατρικού σώματος για την πορεία των πολυιατρείων μετά τα αλλεπάλληλα μέτρα στον τομέα υγείας που έχουν επιφέρει οι μνημονιακές συμβάσεις.

Ο κ. Μ. Σαλμάς ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ανησυχίας, λέγοντας ότι πιστεύει στην ενίσχυση και στον ρόλο των πολυιατρείων στις νέες συνθήκες, όταν καλούνται να εξυπηρετήσουν οι υπηρετούντες γιατροί τους 9.500.000 ασφαλισμένους. Τόνισε μάλιστα, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους, στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από τον μεταβαλλόμενο υγειονομικό χάρτη.

Για όσα ακούγονται περί ένταξης στο ΕΣΥ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δε θα θιγούν οι υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις αλλά σκοπός είναι η εξοικονόμηση πόρων και η υπαγωγή τους στις περιφέρειες.

Τα μέλη της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ ζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την ανανέωση των συμβάσεων των ήδη υπηρετούντων συμβασιούχων έργου γιατρών, όπως επίσης «να σταματήσει το αίσχος των τηλεφωνικών εταιριών που επιβαρύνουν την τσέπη των ασφαλισμένων».

Ο Υπουργός είπε, ότι στόχος του είναι η επαναφορά στο καθεστώς του τριψήφιου αριθμού για το κλείσιμο των ραντεβού με γραμματείες στα κατά τόπους πολυιατρεία, που θα ενισχυθούν και από υπαλλήλους από μετατάξεις.

Ακόμα, τα μέλη της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ τόνισαν ότι πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί η μονιμοποίηση των 1860 γιατρών, αφού τελείωσαν όλες οι διαδικασίες από τον ΑΣΕΠ και οι καταστάσεις βρίσκονται στον ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά στην τακτοποίηση του μισθολογίου με κατάθεση τροπολογίας, ο κ. Μ. Σαλμάς απάντησε ότι θα υλοποιηθεί στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου.

Νίνα Κομνηνού
YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου