Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΣΙΔΙΚ : Συναντήσεις με κ. Παπαγεωργόπουλο και τον κ. Λυκουρέντζο )

Αθήνα, 22/11/2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κατά τη χθεσινή ημέρα, Τετάρτη 21/11/2012, είχαν προσδιοριστεί και πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις, το πρωί με τον νέο πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Ε. Παπαγεωργόπουλο και το απόγευμα με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο.

Και οι δύο συναντήσεις διεξήχθησαν σε άριστο κλίμα, όλα δε τα αιτήματά μας έγιναν αποδεκτά ως δίκαια και ειλικρινή, ενώ λάβαμε την υπόσχεση ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από πλευράς τους, ανάλογα και με τις οικονομικές δυνατότητες της κρίσιμης περιόδου που διανύει η χώρα μας, για τη διευθέτησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δρομολογήσαμε την άμεση υπογραφή από όλους τους παρόχους, της διετούς σύμβασης που είχαμε συμφωνήσει με την προηγούμενη Διοίκηση, καθώς και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τρέχοντος έτους (Ιούνιος-Σεπτέμβριος), ώστε να μπορεί να υλοποιηθεί η πληρωμή τους, ενώ μέχρι την προσεχή Παρασκευή, θα έχουν ανακοινωθεί από τον Οργανισμό λεπτομερείς οδηγίες για τη σωστή καταχώριση των παλαιών οφειλών από τα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, ο Υπουργός κατανόησε τις μεγάλες δυσκολίες που δημιουργούνται στα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια από την καθυστέρηση εξόφλησης των δεδουλευμένων μας και υποσχέθηκε δραστική παρέμβασή του, μέσα στις δυνατότητες που του επιτρέπει η δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας, ενώ για τα θεσμικά ζητήματα που είναι δικής του αρμοδιότητας, έδωσε εντολή για άμεσες παρεμβάσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου και επίλυσή τους.

Ακολουθούν τα δύο Υπομνήματα που παραδόθηκαν στον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στον Υπουργό Υγείας, προς ενημέρωσή σας.





Ο Πρόεδρος                            Ο Αντιπρόεδρος

Γ. Βουγιούκας                      Δ. Παπανδρέου

Ιατρός ακτινολόγος               Ιατρός Ακτινολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου