Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Στις Βρυξέλλες για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ο πρωθυπουργός


Όχι, δεν προέκυψαν κι άλλα χρήματα που πρέπει να μπουν στο λογαριασμό μας για την περιβόητη δόση. Τα επιπλέον 20 δισ. αφορούν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθεί ο κοινοτικός προϋπολογισμός. Οι 27 καλούνται να συμφωνήσουν για να μην προκαλέσουν κι άλλους τριγμούς στα θεμέλια της Ένωσης, αν και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι.

Η ελληνική πλευρά θα διεκδικήσει κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Θα δώσει μάχη για να περισώσει ό,τι μπορεί. Με τα σημερινά δεδομένα, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει περισσότερα από 11 δισ. ευρώ. Η Αθήνα, όμως, θα διεκδικήσει 20 δισ. από τα κονδύλια της περιόδου 2014-2020.

Πέρα από τη μάχη για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ο Αντώνης Σαμαράς θα θέσει και το θέμα της δόσης, που δεν εκταμιεύθηκε μετά το ναυάγιο του Eurogroup. Θα το συζητήσει με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι ίσως ακόμη και με την Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, όπου πλέον όλοι πιστεύουν ότι θα βρεθεί λύση και θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου