Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σοβαρές καταγγελίες γιατρών για τον τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών εταιρειών τηλεφωνικών κλήσεων για ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Προς τον
κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο
Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
Κηφισίας 39

Αθήνα Αθήνα, 26-11-2012

ΑΠ 33822

ΘΕΜΑ: ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Κύριε Πρόεδρε,

Συνημμένα στην παρούσα σας αποστέλλουμε σοβαρότατη καταγγελία ιατρού μέλους μας συμβεβλημένης με τον Οργανισμό σας, σύμφωνα με την οποία ενώ, όπως προκύπτει από τη συνημμένη κατάσταση ραντεβού, σήμερα είχε μόνο 5 ραντεβού, οι υπεύθυνοι μίας εκ των ιδιωτικών εταιρειών για ραντεβού, για άγνωστους και διερευνητέους λόγους, της έκλειναν ραντεβού για τις 13-12-2012!! Της εγγράφου αυτής καταγγελίας έχουν προηγηθεί προφορικές καταγγελίες ιατρών μελών μας.

Ο ΙΣΑ ήδη από τις 5 Αυγούστου 2012 είχε εκφράσει την αντίθεση του στο νέο σύστημα καταχώρισης των ραντεβού των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, η οποία γίνεται με τεράστια οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων. Στις δυναμικές παρεμβάσεις μας βρήκαμε αρωγό τη δική σας πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της κατάργησης των 5ψήφιων αριθμών κλήσεων και επαναφορά στο παλαιότερο σύστημα.

Από την επισυναπτόμενη καταγγελία, η οποία κοινοποιήθηκε και σε σας, έχουμε πλέον την πεποίθηση ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο η υπέρμετρη και αδικαιολόγητη οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και η απαράδεκτη εμφάνιση των εταιρειών αυτών στα ΜΜΕ στην προσπάθειά τους για προσέλκυση πελατείας, αλλά κυρίως η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο έργο που τους έχει ανατεθεί.

Ο ΙΣΑ ζητά πλέον, ενόψει των παραπάνω, την άμεση επαναφορά στα παλαιότερα δεδομένα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του έλληνα ασφαλισμένου και την προάσπιση του κύρους του ΕΟΠΥΥ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                  ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου