Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Λιτότητα στην υγεία στην Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία η υγεία επιδεινώνεται επειδή η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα λιτότητας.Οι αντιφάσεις στην υγεία επιδεινώνονται ραγδαία.
Η κρίση των συστημάτων υγείας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τις κάνει να ανατρέχουν σε λύσεις, με αποτέλεσμα την αύξηση του τουρισμού υγείας στην Ευρώπη. Αυτό είναι το φάντασμα που όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες της υγείας στην Γερμανία φοβούνται.

Γιατροί που διαδηλώνουν στην Πορτογαλία ενάντια στις περικοπές υγείας

Η πορτογαλική υγεία αντιμετωπίζει κρίση που προκαλείται από περικοπές στον προϋπολογισμό για την υγεία με αποτέλεσμα την αύξηση των ανισοτήτων.

Αρνητικές συνέπειες για την υγεία και το προσδόκιμο ζωής του πληθυσμού, για παράδειγμα λόγω ακυρώσεις για τα εμβόλια γρίπης για τους ηλικιωμένους φοβάται ο πορτογάλος οικονομολόγος υγείας κ.Μέντες.

Ο Μέντες πιστεύει ότι η μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας θα σπρώξουν τους πλουσιότερους πολίτες της Πορτογαλίας για θεραπεία στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Το σύστημα υγείας στην Πορτογαλία είναι παρόμοιο με την αγγλικό και οργανώνεται και χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από τους φόρους. Ο Μέντες κρατά αυτό το μοντέλο ως μια αποτελεσματική πολιτική για την υγεία και αναφέρεται τελευταία συνεχώς στο αυξανόμενο προσδόκιμο ζωής.

Βέβαια το προσωπικό υγείας δυσκολεύεται να πληρωθεί. Αυτό κάνει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να μεταναστεύει.

metanastesgiatroi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου