Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Αμαλιάδα: Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ για μικροβιολογικές εξετάσεις!


Βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι υποχρεωμένοι να βάζουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στην Αμαλιάδα, που έχουν την ανάγκη να υποβληθούν σε μικροβιολογικές εξετάσεις.

Μετά την διακοπή της συνεργασίας των μικροβιολόγων με τον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι καλούνται να καταβάλλουν το αντίτιμο για τις εξετάσεις τους. Αυτό γινόταν βέβαια και στο παρελθόν, καθώς κατέβαλλαν το αντίτιμο με τη μόνη διαφορά ότι οι ασφαλισμένοι προσκόμιζαν την απόδειξη με το παραπεμπτικό στο ΙΚΑ και ελάμβαναν την επιστροφή των χρημάτων τους με μια παρακράτηση της τάξεως του 20%.

Αυτό όμως είναι πλέον παρελθόν και σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι έχει υποβληθεί στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Αμαλιάδας μεγάλος αριθμός αποδείξεων ασφαλισμένων από μικροβιολογικές εξετάσεις, ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να τους επιστρέψει ποσό των χρημάτων που κατέβαλλαν, παρά τα σχετικά έγγραφα που έχουν αποσταλεί προς την κεντρική διοίκηση.

Η επίσημη εκδοχή φέρεται να είναι, ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν τις αιματολογικές τους εξετάσεις στα Νοσοκομεία, κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος για τον ΕΟΠΥΥ να καταβάλλει τα χρήματα για εξετάσεις που έγιναν σε ιδιώτες μικροβιολόγους.

Με την διαφορά βέβαια, ότι ο ΕΟΠΥΥ παραβλέπει το γεγονός ότι κάποιες εξετάσεις ενδεχομένως να μην γίνονται στα Νοσοκομεία του Νομού, ενώ από την άλλη πλευρά η λίστα αναμονής είναι μεγάλη, κατά συνέπεια κάποιος που χρίζει εξετάσεων άμεσα, αναγκαστικά θα στραφεί σε ιδιωτικό μικροβιολογικό, θα καταβάλλει τα χρήματα και δεν θα τα πάρει ποτέ πίσω.

THEBEST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου