Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Δεν είμαστε πειραματόζωα» φωνάζουν οι νεφροπαθείς της Αρκαδίας!

Με κάκιστης ποιότητας βελόνες, σετ εισόδου – εξόδου και πίεστρα κάνουν αιμοκάθαρση οι νεφροπαθείς καταγγέλλει ο πρόεδρος Νεφροπαθών Αρκαδίας Σπύρος Τόμπρος. “Δεν είμαστε πειραματόζωα για να πειραματίζονται με τα χέρια μας” λέει και καταγγέλλει επίσης ότι το γεύμα τους έρχεται τυλιγμένο σε χασαπόχαρτο!

“Κατανοούμε την κρίση αλλά ζητάμε τα αυτονόητα” τόνισε σε σημερινή συνέντευξη του.

Ο σύλλογος έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με την περιφέρεια και με τη διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Ελένη Σιουρούνη, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει απ” όσα έχουν ζητήσει να αλλάξουν για την καλύτερη νοσηλεία τους.

Όσο αφορά στον ΕΟΠΠΥ ο πρόεδρος τον χαρακτήρισε »γίγαντα με πήλινα πόδια’. Τα ταξί που μεταφέρουν τους ασθενείς από μακριά δήλωσε ότι είναι απλήρωτα εδώ και 7 μήνες από τους ασφαλιστικούς φορείς και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μεταφορά τους αφού πλέον οι οδηγοί αρνούνται να τους μεταφέρουν ή το κάνουν κατόπιν μεγάλης πίεσης!

Μεταξύ των προβλημάτων πρόσθεσαν και την έλλειψη προσωπικού στη μονάδα νεφρού αλλά και τον μη σεβασμό από όλους για το παρκινγκ που βρίσκεται έξω από τη μονάδα.

Στις καταγγελίες αυτές απάντησε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Σιουρούνη λέγοντας ότι “για το θέμα της ποιότητας δεν είναι σε θέση οι ασθενείς να το κρίνουν. Είμαστε υποχρεωμένοι βάση νόμου να κάνουμε ανάρτηση των αναγκών που έχουμε στο διαδίκτυο, να παίρνουμε προσφορές και να τις αξιολογούμε. Πάντα η τιμή κατακύρωσης θα πρέπει να είναι μικρότερη της τιμής του παρατηρητηρίου’. Δηλαδή βασικό κριτήριο είναι η τιμή της βελόνας! “Ίσως να μην είναι αυτές που θα θέλαμε” συμπλήρωσε “αλλά υπάρχει εντολή από το Υπουργείο’.

Σχετικά με το προσωπικό ενημέρωσε ότι το νοσηλευτικό προσωπικό είναι επαρκές, υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα στην ιατρική υπηρεσία, όπου η διευθύντρια της μονάδας κυρία Κουρέτα έχει ήδη καταθέσει γραπτό αίτημα για την πρόσληψη επικουρικού γιατρού.

http://kalimera-arkadia.gr/arkadia/22224-den-eimaste-peiramatozoa-fonazoun-oi-nefropatheis-tis-arkadias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου