Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο πόλεμος της συνταγής! Φρενάρουν οι γιατροί τη δραστική ουσία


Συνεχίστε να συνταγογραφείτε τα φάρμακα με την εμπορική τους ονομασία, καλεί όλους τους ιδιώτες γιατρούς ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) θεωρώντας ότι με τη χρήση μόνο της δραστικής ουσίας υποβαθμίζετε η περίθαλψη των ασθενών. Διαβάστε τι σχεδιάζουν
Ο ΠΙΣ είναι ξεκάθαρος πια: μπλοκάρει τη δραστική ουσία και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της τρόικας που προβλέπουν τη χορήγηση φαρμάκων μόνο με τη χημική τους σύσταση και όχι την εμπορική τους ονομασία. 

Μάλιστα όπως διευκρινίζει ο ΠΙΣ: “Καλούμε τους ιατρούς να συνεχίσουν στην συνταγογράφηση – τόσο στην ηλεκτρονική όσο και στο βιβλιάριο υγείας του ασθενούς - να αναγράφουν το φαρμακευτικό σκεύασμα που κρίνουν κατάλληλο για τον ασθενή τους. Επιπλέον, να προσθέτουν στην συνταγή την επισήμανση πως δεν επιτρέπεται αλλαγή στο φαρμακευτικό σκεύασμα καθώς και ότι όποιος αλλάξει την επιλογή του ιατρού προκαλεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και φέρει ποινικές ευθύνες”.
Και αυτό επειδή οι γιατροί θεωρούν ότι με όλα τα μέτρα που ελήφθησαν ανατρέπεται κάθε προστασία στην άσκηση της ενδεδειγμένης ιατρικής και θεραπευτικής πρακτικής.

“Τα νέα μέτρα επιβαρύνουν τον ασθενή για κάθε συνταγή και κάθε εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο. Δυσκολεύουν την πρόσβαση του στις υπηρεσίες υγείας, την ώρα που, λόγω της κρίσης και των μνημονιακών μέτρων, έχει επιδεινωθεί σοβαρά η οικονομική του κατάσταση και ο αριθμός των ανέργων και ανασφάλιστων έχει φτάσει αριθμούς ρεκόρ” σημειώνουν τα μέλη του ΠΙΣ.

Ταυτόχρονα στηρίζει την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να ανοίξει τα νοσοκομεία στους ανασφάλιστους συγκεκριμένες μέρες, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του ιατρικού σώματος στους χειμαζόμενους πολίτες.

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου