Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τριήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών από Δευτέρα 5 Νοεμβρίου


Τριήμερη απεργία τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 5,6,7 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΟΕΝΓΕ και προτείνει στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολογική πολιτική απεργία διαρκείας, για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των νέων μέτρων και του προϋπολογισμού.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΕΓΕ, «στα μέτρα που αποδέχθηκε ασμένως ο κ. Λυκουρέντζος και εισηγούνται στη Βουλή μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, περιλαμβάνονται :

α Η περικοπή κατά 1,5 δις. ευρώ της δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

α Ο περαιτέρω ακρωτηριασμός των συντάξεων και του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου

α Οι συγχωνεύσεις και τι κλείσιμο Κλινικών, Τμημάτων και διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με συνέπεια την απώλεια 10.000 νοσοκομειακών κλινών για τον ελληνικό λαό

α Μείωση της δαπάνης για εφημερίες, υγειονομικό υλικό, λειτουργικά έξοδα, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

α Αύξηση των κρατήσεων των ασφαλισμένων και αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τις υπηρεσίες υγείας.

Ταυτόχρονα, για να κάνουν υποστηλώματα στον καταρρέοντα ΕΟΠΥΥ, ενσωματώνουν βίαια και τα Ταμεία Υγειονομικών, δημοσιογράφων, Μηχανικών κ.ά. με καταλήστευση των αποθεματικών και της περιουσίας τους από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο Υπουργός Υγείας χρησιμοποιεί τώρα τη γνωστή περιβόητη γνωμάτευση του Ν.Σ.Κ. για να σταματήσει τις δίκαιες επισχέσεις εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ που συναντούν στάση πληρωμών της Κυβέρνησης για δεδουλευμένες εφημερίες άνω των 5 μηνών".

YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου