Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ: 48ΩΡΗ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ



Αθήνα 2.11.2012 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προκηρύσσει 48ωρη πανιατρική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις δημοσιου, ιδιωτικού τομέα και επιστημονικών φορέων, ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου. 

Ολοι μαζί πρέπει να εμποδίσουμε την ψήφιση των νέων μέτρων που αποδυναμώνουν την οικονομία και τον λαό μας. Να μην επιτρέψουμε να περάσουν πολιτικές που επιβάλλονται από την τρόικα, εξαθλιώνουν τον λαό και αποδυναμώνουν κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους. 

Ζητούμε: 

- Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία που απορρίφθηκε από τη Βουλή, για την ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ και επαναφέρεται την Δευτέρα μαζί με τη δέσμη των νέων μέτρων. 

- Να αποσυρθούν τα μέτρα άγριας φορολόγησης των ελευθερων επαγγελματιών, ιατρών με υψηλό συντελεστή φορολόγησης από το 1 ευρώ, καθώς και τα υψηλά τέλη επιτηδεύματος, τα οποία βάζουν ταφόπλακα στη λειτουργία μικρών και μεσαίων ιδιωτικών ιατρείων και οδηγούν τους νέους ιατρούς στην ανεργία ή την μετανάστευση. 

- Να μην προχωρήσουν οι ρυθμίσεις για περικοπή του μισθολογίου των νοσοκομειακών ιατρών, αφού με τις σημαντικές μειώσεις που ήδη έχει υποστεί το μισθολόγιο, ακόμη μία μείωση θα αποδυναμώσει περαιτέρω τη λειτουργία τους καθώς και θα εντείνει το πρόβλημα επιβίωσής τους. 

- Να χρηματοδοτηθεί επαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας και ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος είναι έτοιμος να καταρρεύσει και να εξοφληθούν άμεσα οι πάροχοι υγείας 

- Να εξοφληθούν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, προς τους ιατρούς 

- Να γίνει άμεσα συμψηφισμός των οφειλών του κράτους προς τους ιατρούς, με τις οφειλες των ιατρών προς το κράτος, όπως έχει υποσχεθεί ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών 

- Να σταματήσει ο εμπαιγμός, ο διασυρμός και η κατασυκοφάντηση των ιατρών από πολλά όργανα της πολιτείας, που προσπαθούν να βρουν εξιλαστήρια θύματα των αποτυχημένων πολιτικών τους 

Καλούμε όλους τους ιατρούς, τον επιστημονικό κόσμο της χώρας, αλλά και τους πολίτες να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας για να αποτρέψουμε τις πολιτικές της τρόικας και των μνημονίων, προκειμένου να μη βιώσουμε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, να μη δούμε μία κοινωνία που θα παλεύει καθημερινά να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της αγοράζοντας με με το πενιχρό εισόδημά της, υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένο να προσφέρει το κράτος. 



Για τον Π.Ι.Σ 


Ο Πρόεδρος                           Ο Γ. Γραμματέας 



Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ             Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου