Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Σαλμάς: Ο ΕΟΠΥΥ θα είναι βιώσιμος το 2014


Ομιλίες του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά και του Γιάννη Δραγασάκη, υπευθύνου της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ..

Στις προσπάθειες της κυβέρνησης για στήριξη του ΕΟΠΥΥ, επικέντρωσε την ομιλία του ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, διαβεβαιώνοντας πως «ο Οργανισμός αυτός θα σταθεί στα πόδια του, θα είναι βιώσιμος το 2014, γιατί πήραμε μέτρα πολύ νωρίς».

Χαρακτηριστικά, ο κος Σαλμάς επικαλέστηκε την εξασφάλιση υπέρ των ασφαλισμένων 400 εκ. ευρώ από την πτώση των τιμών των φαρμάκων, την εφαρμογή της συνταγογράφησης με βάση την δραστική ουσία (με διαπραγμάτευση των εξαιρέσεων) που εξασφάλισε 250 εκ. ευρώ, 100 εκ. ευρώ όφελος απ' την διείσδυση των γενοσήμων στην αγορά, 400 εκ. ευρώ από περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις σε ιδιωτικές κλινικές. «Μένει να συζητήσουμε με το υπουργείο Οικονομικών για 1 δισεκ. ευρώ ενίσχυση και ο Οργανισμός θα είναι βιώσιμος» ανέφερε.

«Εκδίδονται οι αποφάσεις για τη μετάταξη του προσωπικού που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ζητήσαμε να φτιαχτούν τα μητρώα των ασφαλισμένων. Συνδέουμε τα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα του ΙΚΑ χωρίς να διαθέσουμε ένα επιπρόσθετο ευρώ. Δημιουργούμε νέα πρότυπα σύμβασης με τους παρόχους υγείας, που θα συνδέουν την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών με εκπτώσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Σαλμάς. Σημειώνεται επίσης η εκτίμησή του πως «δεν δικαιολογείται καμία έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου