Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΔΣΑ: Εμπαιγμός επιστημονικών φορέων από το Yπουργείο Οικονομικών

Για απόλυτο εμπαιγμό του επιστημονικού κόσμου εκ μέρους της Πολιτείας κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Αδαμόπουλος, με αφορμή τη σημερινή ακύρωση προγραμματισμένης συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Αδαμόπουλος, έπειτα από την προ μίας εβδομάδας άρνησή του να συναντήσει τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, ο κ. Στουρνάρας ματαίωσε «άνευ λόγου και δίχως την παραμικρή προειδοποίηση» την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους.

«Η στάση αυτή αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αλαζονική προσέγγιση του κ. Υπουργού και την πλήρη, κοινωνικά ανάλγητη και ασυμβίβαστη προς την ιδιότητά του ως Υπουργού που έχει κληθεί να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αδιαφορία του για τα προβλήματα και τις απόψεις του επιστημονικού κόσμου της χώρας, που βιώνει στον μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Κατηγόρησε τέλος τον υπουργό Οικονομικών ότι η «διαπραγματευτική του δεινότητα» εξαντλείται στις αλλεπάλληλες συναντήσεις του με την τρόικα «και τους λοιπούς δημοκρατικά ανομιμοποίητους παράγοντες, όπου εξυφαίνονται διαρκώς σχέδια που αποσκοπούν στην απομύζηση των εισοδημάτων του μέσου πολίτη και στην καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους».

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου