Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Κυβερνητική 'αιμορραγία' για ΤΣΑΥ και ΕΔΟΕΑΠ


Κοινοβουλευτικό πλήγμα δέχτηκε την Τετάρτη η συγκυβέρνηση, επιχειρώντας να 'περάσει' διάταξη για ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του Ταμείου των Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ).

Κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, η σχετική τροπολογία καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 136 ψήφους υπέρ και 143 κατά.

Πρόκειται για σοβαρή απώλεια, η οποία εντείνει τη ρευστότητα στο πολιτικό σύστημα της χώρας.Παρά την καταψήφιση, ωστόσο, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να την επαναφέρει με το νέο μνημόνιο.

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Γιάννης Μπασκόζος κάλεσε τους γιατρούς να βρίσκονται σε επιφυλακή:

'Η πάλη των επιστημόνων μαζί με όλους τους εργαζόμενους είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε τη σωτηρία των Ταμείων και τη διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας για όλο το λαό'.

ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπέστησαν σημαντική ήττα η τρικομματική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας:

'Η τροπολογία Στουρνάρα με την οποία οι κλάδοι Υγείας του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και η περιουσία του, αλλά και των Ταμείων των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, τραπεζοϋπαλλήλων, οδηγούνταν βιαίως στον ΕΟΠΥΥ, δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή και απορρίφθηκε.

Η άμεση και δυναμική κινητοποίηση του κλάδου μας στον κυβερνητικό αιφνιδιασμό είχε ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα.

Η αδηφάγα λογική της τρόικας και των κυβερνητικών εταίρων ενάντια σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα και παροχή, δεν έχει τελειώσει.

Μέσα στη Βουλή έγινε καθαρό ότι η προσπάθεια υφαρπαγής της περιουσίας των ασφαλιστικών μας Ταμείων, αλλά και της χρηματοδότησής τους –του πόρου που στο χώρο των ΜΜΕ υποκαθιστά τη μηδενική συνεισφορά του κράτους και τις ελάχιστες έως μηδενικές εργοδοτικές εισφορές - θα συνεχιστεί.

Γι’ αυτό το λόγο, καλούμε τον κλάδο σε επαγρύπνηση για την αποτροπή κάθε προσπάθειας επαναφοράς της τροπολογίας. 

Επίσης, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ανασύνταξη δυνάμεων και προετοιμασία για τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται από τις 6πμ της Δευτέρας, 5 Νοεμβρίου, έως 6πμ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών'.

ΙΑΤRONET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου