Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

"Πολυτραυματίας" η Υγεία

 Πολυτραυματίας  η Υγεία
Αλλεπάλληλα είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην Υγεία καθώς ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να αποπληρώσει τις οφειλές τόσο του 2012 όσο και προηγούμενων ετών.
Σήμερα περισσότεροι από φυσιοθεραπευτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας για να ζητήσουν τις οφειλές από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο του 2012 που ανέρχονται σε 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι οφειλές προηγούμενων ετών ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια.
Σε συνάντηση που είχε το προεδρείο τους με τον υπουργό Υγείας, έλαβε τη διαβεβαίωση πως τα χρήματα Μαΐου και Ιουνίου θα αποπληρωθούν μέσα στον Οκτώβριο με παράλληλο εξορθολογισμό των δαπανών χωρίς όμως να πληγούν τα μικρά φυσιοθεραπευτήρια.
Οι συγκεντρωμένοι ωστόσο δεν δέχθηκαν την απάντηση του υπουργού με αποτέλεσμα να γίνει και δεύτερη συνάντηση κατά την οποία ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύθηκε πως η αποπληρωμή των εν λόγω μηνών θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου.
Το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός, Μάριος Σαλμάς, συναντήθηκε με το προεδρείο των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών, οι οποίοι επίσης ζητούν αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο η συζήτηση ήταν άκαρπη καθώς ο κ. Σαλμάς ξεκαθάρισε πως υπάρχει αδυναμία πληρωμών για τις οφειλές τόσο του 2012 (300 εκατ. ευρώ), όσο και για την περίοδο 2007 – 2011 (800 εκατ. ευρώ).
Από την πλευρά τους πάντως οι ιδιοκτήτες κλινικών, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, αλλά και αναστολής των παροχών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Την ίδια στιγμή οι φαρμακοποιοί της Αττικής αλλά και άλλων 14 συλλόγων σε όλη τη χώρα συνεχίζουν την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ στην Αττική θα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο λόγω συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
ΜΕGATV.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου