Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Π.Ι.Σ. Η χρεωκοπία του ΕΟΠΥΥ είναι γεγονός. Δήλωση Προέδρου.

«Η χρεωκοττία του ΕΟΠΥΥ είναι γεγονός. Η στάση πληρωμών των παροχών υγείας είναι δεδομένη. Η τρύπα του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ θα ξεπεράσει φέτος τα 2,5 δις. ευρώ. Οι συναρμόδιοι υπουργοί προσπαθούν να διατηρήσουν στη ζωή το θνησιγενές αυτό μόρφωμα με θεραπεία ασπιρίνης, χωρίς προηγούμενη συζήτηση, χωρίς να διατηρηθούν προσχήματα για διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Μετά την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων θέλουν να υφαρπάξουν ο,τι απέμεινε από τους υγιείς κλάδους υγείας ταμείων όπως των γιατρών, των μηχανικών, των δικηγόρων και άλλων εντάσσοντας τους στον ΕΟΠΥΥ, τη στιγμή που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ ως χρηματοδότηση από το κράτος.
Καλείται ο ιατρικός κόσμος να αντιδράσει σύσσωμος. Να δώσει απαντήσεις σε αυτές τις πολιτικές που ισοπεδώνουν την υγεία και την περίθαλψη, μετά την περικοπή των μισθών και των συντάξεων. Η οργή της κοινωνίας θα δημιουργήσει τσουνάμι που θα παρασύρει και θα διαλύσει τις πολιτικές αυτές. Όσον αφορά τα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζονται, ο καθένας πρέπει και οφείλει να πληρώνει ανάλογα με την φοροδοτική του ικανότητα. Η κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ο υψηλός συντελεστής 35% από μηδενικό εισόδημα όλων των αυτοαπασχολούμενων, πλήττει τους μικρούς και μεσαίους και διατηρεί το φάσμα της ανεργίας των νέων, υπέρ των ολίγων, μεγάλων και ισχυρών. Τα μικρά και μεσαία ιδιωτικά ιατρεία είναι στο τέλος της ζωής τους.
Υγειονομικοί και πολίτες οφείλουμε να αντιδράσουμε».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (Π.Ι.Σ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου