Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ


EIDISEOGRAPHIA.pngΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

 Ρόδος 01.10.2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προς Υπουργό Υγείας & Αλληλεγγύης
Κ. Λυκουρένζο Ανδρέα

Αξιότιμε κε Υπουργέ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου  με την παρούσα επιστολή του σας θέτει προ των ευθυνών  σας για την τελική πτώση,  την υφαρπαγή και την μεταφορά των υπολοίπων χρημάτων του  Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στον θνησιγενή ΕΟΠΥΥ από  τις επί δεκαετίες εισφορές των  70.000 γιατρών της Ελλάδας,  που χρηματοδοτούν  την σύνταξη των ιδίων και των οικογενειών τους. Το ταμείο μας δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ από πουθενά πλην των ίδιων των γιατρών, με αναλογία πέντε εργαζομένων ιατρών και ενός συνταξιούχου  και ήταν υγιέστατο.

Καταστροφικές πολιτικές του υφάρπαξαν μεγάλο κομμάτι της ακίνητης και κινητής περιουσίας του χωρίς να ρωτήσουν ποτέ τους μοναδικούς χρηματοδότες  του και αυτό αποτελεί μέγα θέμα κλοπής και εισφοροαρπαγής από την ίδια την Πολιτεία που ταυτόχρονα   καλεί τους πολίτες υπηκόους της, να είναι συνεπείς , έντιμοι, υπομονετικοί, υποτακτικοί  και ίσως  θα ήθελε άβουλοι την ίδια ώρα που η ίδια η Πολιτεία κλέβει επί της ουσίας τις περιουσίες των πολιτών της με νόμους, προεδρικά διατάγματα και ντροπιαστικές εντολές  των δανειστών της από τους εντολοδόχους εκπροσώπους δημοκρατικών πολιτευμάτων .
Κύριε Υπουργέ
Από στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διυπουργική για τον ΕΟΠΥΥ προκύπτει ότι το έλλειμμα του Οργανισμού θα κλείσει φέτος στα 2 έως 2,5 δισ. ευρώ, ενώ τα χρέη του προς όλους τους παρόχους ανέρχονται στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η τραγική οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ θα συμπαρασύρει το ταμείο μας με αποτέλεσμα να το διαλύσει και να το πτωχεύσει και αυτό.

Το Ε.Τ.Α.Α εξαιρέθηκε από την ένταξη στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 01/06/2012 έως 31/12/2012 σύμφωνα με την αρ. 178/28-04-2012 απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α. και την αρ. 319/2012/30-05-2012 ατομική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και το αρ. Φ 80000/οικ.12517/1483/01-06-2012 έγγραφο του τότε Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας κ. Ρουπακιώτη.

Κανένας υγειονομικός δεν θα συναινούσε, σε καμία περίπτωση, στην ένταξη του Ε.Τ.Α.Α. - Τ.Σ.Α.Υ. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ώστε να χαθεί εντελώς η ήδη κουρεμένη (παράνομα και αυθαίρετα) περιουσία του Ταμείου, και να δοθεί ως σωσίβιο σε έναν Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που δεν σώζεται με τίποτα, αν δεν αλλάξει εκ του μηδενός.

Κύριε Υπουργέ

Δεν θα δεχθούμε, εμείς και το Ταμείο μας, να πάμε στην άβυσσο  μαζί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., να χαθούν τα χρήματά μας και να μην πάρουμε ποτέ σύνταξη αλλά και να χάσουμε την υγειονομική περίθαλψη που σήμερα έχουμε.

Η ιατρική αλυσίδα που χρηματοδοτεί  τον ΕΤΑΑ με πανάκριβες μηνιαίες εισφορές ιατρών του ΕΣΥ και των αυτοαπασχολούμενων ιατρών της χώρας δεν μπορεί να πεταχτεί βορά σε μια νύκτα σε ένα νέο οργανισμό που είναι θνησιγενής και που το ίδιο το κράτος όφειλε να χρηματοδοτήσει. Όμως το κράτος αυτό που σήμερα και εσείς εκπροσωπείτε απέτυχε να διαχειριστεί τόσο τους φόρους των Ελλήνων πολιτών όσο και τα δεκάδες χαράτσια και εισφορές που οι Έλληνες γιατροί σας κατέθεταν ανελλιπώς . Πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε  ότι το ΕΤΑΑ δεν έλαβε ποτέ την νομοθετημένη τριμερή χρηματοδότηση όπως άλλα ταμεία που τώρα θέλετε να μας εντάξετε και όλα τα χρήματα του είναι από πόρους ΜΟΝΟ των ασφαλισμένων του . Και αυτά, πάραυτα θέλετε να μας τα πάρετε ίσως και για να πληρώσετε τρίτους όχι πάντως τους γιατρούς που τους έχετε απλήρωτους 2,5 χρόνια.

Ο Ιατρικός Κόσμος σεβάστηκε και σέβεται το Ταμείο του.  Οι οικονομικοί πόροι του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ μας ανήκουν.  Στην Ελληνική Πολιτεία δεν χρωστάμε,   εκείνη μας χρωστάει ,  τα αποθεματικά μας  από το  «κούρεμα»  στην Τράπεζα της Ελλάδος,  την πληρωμή του ΛΑΦΚΑ,  την αποψίλωση του Ταμείου από υπαλλήλους που εμείς από τις εισφορές μας πληρώνουμε και όχι εσείς   σε άλλες κρατικές υπηρεσίες  και  σε  βουλευτικά πολιτικά  γραφεία ) δεν πρόκειται να αφήσουμε να μας τα εξαφανίσετε. Θα αντισταθούμε γιατί δεν συμφωνούμε στη παραγωγή περίσσειας αδικίας.

Όλος ο Υγειονομικός χώρος θα στηρίξει το Ταμείο του και θα σταματήσει την εφαρμογή της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής.  Καλό είναι η Διυπουργική Επιτροπή να ελέγξει και να στείλει στον Εισαγγελέα τις εκάστοτε Διοικήσεις και Πολιτικές Ηγεσίες, που διαχρονικά έπαιξαν τα χρήματά μας στο Χρηματιστήριο και «κούρεψαν» τα αποθεματικά μας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος  μαζί με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών   και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών, στις 25-11-2011 ζήτησαν από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών την επείγουσα ποινική διερεύνηση του ζητήματος της κακοδιαχείρισης των αποθεματικών του ΕΤΑΑ από την Τράπεζα της Ελλάδος και κατήγγειλαν την καταλήστευση της περιουσίας τους και τη, συνεπεία αυτής, διακινδύνευση των συμφερόντων των ασφαλισμένων.

Τη στιγμή κατά την οποία το σύστημα κοινωνικής περίθαλψης της χώρας κλονίζεται συθέμελα και οι πολίτες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές υγειονομικές παροχές, αποδεικνύεται περίτρανα η διάπραξη ενός αδικήματος που καταδικάζει το μέλλον των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το δικαίωμά τους σε συντάξιμες και λοιπές παροχές αφού θα ενταχτεί στον θνησιγενή ΕΟΠΥΥ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου συντάσσεται με τον ΠΙΣ και όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και  δεσμεύεται να αγωνιστεί  αντιμέτωπος με κάθε παράνομη ενέργεια που ισοδυναμεί με κατάλυση του κοινωνικού κράτους, προασπίζοντας αποτελεσματικά τα συμφέροντα περίθαλψης και σύνταξης των μελών του και όλων των Ελλήνων πολιτών.

Για τον ΙΣΡ

         Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γ. Γραμματέας



Χρήστος Απ. Μαντάς                             Ιωάννης Μυροφόρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου