Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πιέζουν τον Λυκουρέντζο να δεχθεί πιο δραματικές περικοπές στην Υγεία


Πιέζουν τον Λυκουρέντζο να δεχθεί πιο δραματικές περικοπές στην Υγεία
Στόχος κακόβουλων δημοσιευμάτων έγινε τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, επειδή δίνει σκληρή μάχη προκειμένου οι νέες περικοπές στην Υγεία για τη διετία 2013 – 2014 να μην φθάσουν σε "εγκληματικά" δυσθεώρητα ύψη.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα επικαλούνται γενικόλογα και αορίστως "ενόχληση" στα κυβερνητικά κλιμάκια από τη σθεναρή στάση του Ανδρέα Λυκουρέντζου, τον οποίον κατηγορούν ότι οδηγεί τα πράγματα σε νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις με την άρνησή του να δεχθεί περαιτέρω περικοπές στην Υγεία.

Ο υπουργός Υγείας, όμως, γνωρίζει πολύ καλά ότι εκτακτη δημοσία επιχορήγηση για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν πρόκειται να υπάρξει, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να ξεμείνει από τον ερχόμενο Οκτώβριο από πόρους... Περαιτέρω περικοπές, μάλιστα, στη δημόσια χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, σε συνδυασμό με την υφεσιακή περιδίνηση της ελληνικής οικονομίας και την συνεπαγόμενη υστέρηση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, απειλούν να καταστήσουν ουσιαστικά "νεκρό" τον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες περικοπές για την Υγεία στη διετία 2013 – 2014 είχαν προσδιορισθεί αρχικά στα 600 εκατ. ευρώ για να ανέλθουν στη συνέχεια στα 800 – 900 εκατ. ευρώ και να καταλήξουν τελικά στο 1,3 δισ. ευρώ.

Οι πιέσεις προς τον Ανδρέα Λυκουρέντζο έχουν στόχο να επιβάλλουν στον υπουργό Υγείας να δεχθεί ακόμη πιο δραματικές περικοπές ύψους ακόμη και... 2 δισ. ευρώ για το 2013 – 2014...

YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου