Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πύργος. «Μπαλάκι» απ` το ένα Νοσοκομείο στο άλλο 46 χρονη ασθενής!


«Μπαλάκι» απ` τον έναν στον άλλο έγινε χθες ο Καρδιολόγος και διευθυντής της Ιδιωτικής Κλινικής «Ιπποκράτης» στον Πύργο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, στην προσπάθειά του να σώσει μια 46χρονη Αγγλίδα που είχε την… ατυχία να ασθενήσει στο νομό μας. Αν ήξερε πώς λειτουργεί το Σύστημα Υγείας και είχε υποψιαστεί τι την περίμενε  στην Ελλάδα, δε θα ερχόταν ποτέ στη χώρα μας.

Χρειάστηκαν 12 ολόκληρες ώρες για να μπορέσει η 46χρονη γυναίκα να μεταφερθεί από τον Πύργο στην Πάτρα επειδή ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, γιατροί έδιωχναν την ευθύνη από πάνω τους να… σώσουν μια ανθρώπινη ζωή που κινδύνευε.
Το πρωί της Πέμπτης, η 46χρονη Αγγλίδα, επιβάτιδα κρουαζιέρας που έφτασε στο Κατάκολο, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Ιδιωτική Κλινική «Ιπποκράτης» του Πύργου με σοβαρότατη αναπνευστική ανεπάρκεια. Οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της γυναίκας αλλά λόγω του βεβαρημένου ιστορικού της έπρεπε να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο ή Κλινική που να διαθέτει Πνευμονολογική Μονάδα, στην περίπτωση που κρινόταν αναγκαία η διασωλήνωσή της.
Ο ειδικευόμενος παθολόγος του Νοσοκομείου Πύργου με τον οποίο μίλησε ο κ.Κωνσταντινίδης ισχυρίστηκε ότι το Νοσοκομείο δεν εφημερεύει και τον παρέπεμψε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας όπου ο εκεί  ειδικευόμενος ήταν μόνος του… όπως ισχυρίστηκε  και δεν ήξερε καν αν εφημερεύει το Νοσοκομείο, κι έτσι, δεν μπορούσε να δεχθεί το περιστατικό.
Στην προσπάθεια του να επικοινωνήσει με Νοσοκομείο της Πάτρας, το «Ρίο» δεν εφημέρευε, όπως ενημερώθηκε και πάλι τηλεφωνικά ο κ.Κωνσταντινίδης, τον οποίο παρέπεμψαν στο Ειδικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών.
Ούτε εκεί είχε καμία τύχη με τον διευθυντή του να ρωτά τον κ.Κωνσταντινίδη πως είναι σίγουρος ότι είναι πνευμονολογικό το περιστατικό, για να τον ενημερώσει επίσης ότι ο ίδιος, εφημέρευε από… το σπίτι.
Απευθύνθηκε στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, για να πάρει την ανεκδιήγητη απάντηση από ειδικευμένη γιατρό «…να πάτε το περιστατικό στον Πύργο και να μας το στείλουν από εκεί».
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η 46χρονη γυναίκα έδινε μια πραγματική μάχη να κρατηθεί στη ζωή με τη βοήθεια των γιατρών της Κλινικής, χωρίς να γνωρίζει τη ανευθυνότητα με την οποία αντιμετώπιζαν κάποιοι τη ζωή της, που κρεμόταν, στην κυριολεξία, από μια κλωστή.
Τελικά, αργά το απόγευμα η 46χρονη μεταφέρθηκε στην Πάτρα και στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας το οποίο εφημέρευε, συνοδεία του ίδιου του κ. Κωνσταντινίδη. Η περιπέτεια όμως δεν τελείωσε εκεί, αφού ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστεύει στα αυτιά του όταν άκουγε τον εφημερεύοντα γιατρό να του λέει «Μας το φέρατε να πεθάνει εδώ, για να μην πεθάνει σ` εσάς;».
Κι όταν ο κ.Κωνσταντινίδης οργισμένος του εξήγησε ότι η γυναίκα χρειάζεται βοήθεια για να ζήσει και δεν έψαχναν τόπο για να… πεθάνει, ο γιατρός θέλησε… να καλέσει την Αστυνομία να συλλάβουν τον γνωστό Καρδιολόγο που από τις 8:30 το πρωί προσπαθούσε να βρει ένα υπεύθυνο άτομο σε δημόσιο νοσοκομείο -κατόπιν εντολής της ασφαλιστικής εταιρίας της ασθενούς- για να διαχειριστεί με επαγγελματισμό και ανθρωπιά ένα σοβαρό περιστατικό.
Νάνσυ Σπυροπούλου
(n_spyropoulou@yahoo.gr)
http://www.patrisnews.com/news_details.php?id=12627

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου