Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 24-9-2012


Το ακολουθο ΨΗΦΙΣΜΑ επιδοθηκε απο τους Ιδιοκτητες Ιδιωτικων ΚΛινικων στις 25/9/2012 στο Αντιπροεδρο του ΕΟΠΥΥ κο Νικολη.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
24/09/12
Οι 160 εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών όλης της χώρας που παρευρέθηκαν στην σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, την πιο κρίσιμη του κλάδου των τελευταίων δεκαετιών, αποφάσισαν ομόφωνα, χωρίς καμία διαφωνία, τα ακόλουθα:
1. Απαιτούν την άμεση καταβολή της προκαταβολής νοσηλίων Μαΐου και Ιουνίου που είναι ήδη ληξιπρόθεσμες  και σαφές δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα πληρωμών έως το τέλος του έτους των προκαταβολών νοσηλίων Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012.
2. Ζητούν την άμεση υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αποπληρωμή του χρέους των 800 εκατομμυρίων ευρώ της πενταετίας 2007-2011, χωρίς καμία περικοπή, έκπτωση η haircut.
3. Δεν συμμετέχουν σε διαπραγμάτευση για αλλαγή των οικονομικών όρων της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ και τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης νοσοκομειακής περίθαλψης που έχει υπογραφεί με τριετή διάρκεια.
4. Απαιτούν ίδια αποζημίωση ΚΕΝ και ημερήσιου νοσηλίου, χωρίς καμία συμμετοχή ή επιβάρυνση των ασφαλισμένων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.
5. Ζητούν να δοθούν αναλυτικά στοιχεία για τις υποβολές νοσηλίων και τις πληρωμές
των παρόχων έως την 31/08/12.
6. Ζητούν την συμμετοχή εκπροσώπου τους στην επιτροπή κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2013, στην επιτροπή παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2013 και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.
7. Ζητούν τον συμψηφισμό όλων των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων προς ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και Υπουργείο Οικονομικών, όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός.
8. Επιφυλάσσονται να αναζητήσουν τυχόν αστικές και ποινικές ευθύνες για την οικονομική ζημία που έχουν υποστεί η πρόκειται να υποστούν οι επιχειρήσεις των ιδιωτικών κλινικών.
9. Ζητούν από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα την άμεση έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ με 2δις ευρώ για την πληρωμή των οφειλομένων του 2012 προς όλους τους παρόχους.
Τέλος, εξουσιοδοτούν με Υπεύθυνες Δηλώσεις το ΔΣ της ΠΕΙΚ, σε περίπτωση μη πληρωμής έως 30/09/12, την  αναστολή της επί πιστώσει νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στις κλινικές, στις μονάδες τεχνητού νεφρού και στις μονάδες εντατικής θεραπείας των κλινικών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Τριτη 2 Οκτωβριου 2012, στις 12.00, συνεντευξη τυπου στο ΧΙλτον ΟΛΩΝ των παροχων του ΕΟΠΥΥ οπου θα ανακοινωθει η αναστολη της επι πιστωσει νοσηλειας ασθενων και της επισχεσης της συμβασης των Διαγνωστικων Κεντρων.
Ολοι οι συναδελφοι μπορουν να παρεβρεθουν.
peik.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου