Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΕΟΠΥΥ στο επίκεντρο διυπουργικής στο ΥΠΟΙΚ Πηγή:www.capital.gr


Διυπουργική με αντικείμενο τον ΕΟΠΥΥ έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη 13:00 στο κτήριο του ΥΠΟΙΚ από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Θα μετέχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εργασίας Γ. Βρούτσης και Υγείας Α. Λυκουρέντζος. 


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο θα τεθούν μεταξύ άλλων το νέο πακέτο των περικοπών δαπανών του ταμείου για την διετία 2013-2014 αλλά και οι ανάγκες πρόσθετης χρηματοδότησής του για φέτος. Θα τεθεί επίσης το φλέγον θέμα των οφειλών του προς φαρμακοποιούς, προμηθευτές κλπ. 

Δ. Καδδά





Πηγή:www.capital.gr

-----------------------------------


Τρόπους εξόφλησης των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και κάλυψης των υποχρεώσεων προς φαρμακοποιούς, κλινικές, φαρμακοβιομηχανίες και ιατρούς θα εξετάσουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Εργασίας Γ. Βρούτσης σε διυπουργική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι εκπρόσωποι των κλινικών έχουν προειδοποιήσει πως εάν δεν πληρωθούν μέχρις τις 30 Σεπτεμβρίου, θα αναστείλουν τις επί πιστώσει νοσηλείες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στις κλινικές, στις μονάδες τεχνητού νεφρού και στις μονάδες εντατικής θεραπείας των κλινικών.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προτείνει μόνο για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 ο Οργανισμός να καλύπτει μόνο το 50% του κλειστού ενοποιημένου νοσηλείου και το υπόλοιπο 50% θα αποτελεί συμμετοχή του ασθενή.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς έχει δηλώσει πως μέχρι τέλος του χρόνου ο Οργανισμός θα πληρώσει 100 εκατ. ευρώ στις κλινικές και 900 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς, από το σύνολο του 1 δισ. ευρώ με το οποίο θα ενισχύσει τον ΕΟΠΥΥ ο προϋπολογισμός.
Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα για τον προϋπολογισμό και εκτιμάται πως στο τέλος του 2012 θα ανέλθουν στα 3 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου