Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ραγδαία αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στο φάρμακο από 1/10!


Το χέρι βαθιά στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν από Δευτέρα οι ασφαλισμένοι μετά και το νέο... χαράτσι στα φάρμακα. Σε άμεση αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα που σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσει και το 50% προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η φαρμακευτική δαπάνη.

Όπως ενημερώσαμε την Πέμπτη αλλά και χθες Παρασκευή, ο ΕΟΠΥΥ με έγγραφό του προχωρά στη θέσπιση...


... ασφαλιστικής τιμής (τιμή αναφοράς) σε όλα τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Με αυτό τον τρόπο o ενιαίος ασφαλιστικός φορέας θα αποζημιώνει μόνο την τιμή αναφοράς που είναι η χαμηλότερη ανά δραστική ουσία. Για οποιοδήποτε σκεύασμα της ίδιας δραστικής με υψηλότερη τιμή (πρωτότυπο φάρμακο), θα καλείται ο ασφαλισμένος - αφού πρώτα πρέπει να ενημερώνεται από τον συνταγογράφο ιατρό - να καλύψει από την τσέπη του την διαφορά της τιμής.

Θυμίζουμε ότι κάτι τέτοιο ίσχυε ως τώρα σε ένα περιορισμένο εύρος μόλις 10 δραστικών ουσιών. Από Δευτέρα 1/10 το μέτρο επεκτείνεται για όλες τις δραστικές ουσίες. Στην παρούσα φάση δε θα δίδεται δικαίωμα αντικατάστασης σκευάσματος της ίδιας δραστικής ουσίας από τον φαρμακοποιό.

FARMAKOPOIOI.BLOGSPOT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου