Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Tραγικό: Και τις ιατρικές επισκέψεις θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ


Tραγικό: Και τις ιατρικές επισκέψεις θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥΤραγική είναι η κατάσταση στο τομέα της υγείας καθώς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ εκτός από τα φάρμακα που θα πληρώνουν από την τσέπη τους από την 1η Σεπτεμβρίου, (όπως σας είχε γράψει το star.gr), τώρα καλούνται από τις 3 του ίδιου μήνα να πληρώνουν ΚΑΙ τις ιατρικές επισκέψεις!!!
Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου οι συμβεβλημένοι γιατροί αναστέλλουν τη συνεργασία τους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους και τις ιατρικές επισκέψεις.



Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει ότι η συγκρότηση του μεγαλύτερου οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας έγινε με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, χωρίς σωστό σχεδιασμό και κυρίως με ελλιπέστατη χρηματοδότηση. 

Στο μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) προτείνει για όσο διάστημα οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι (εφημερίες-ιατρικές πράξεις), να μην εισπράττουν το μισθό τους ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ και ο αρμόδιος υπουργός Υγείας. «Να στηρίξουμε όλοι μαζί, χωρίς εξαιρέσεις και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας» προσθέτει.

STAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου