Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Σόιμπλε: Νέο «nein» σε χαλάρωση του ελληνικού προγράμματος





Tην αντίθεσή του στο να δοθεί διετής επιμήκυνση στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής επαναλαμβάνει στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα και αυτό πολύ σύντομα θα σημαίνει ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

«Δεν θα ήταν ο ορθός τρόπος για να λυθούν τα θεμελιώδη προβλήματα της ευρωζώνης» υποστηρίζει, σημειώνοντας ότι το τρέχον πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε στο τέλος του 2011, θα «τρέχει» για τρία χρόνια.

«Εάν έπειτα από μόλις μισό χρόνο αυτό δεν είναι αρκετό, τότε αυτό δεν είναι μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» σχολιάζει.

Ο έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι το αίτημα για επιμήκυνση δεν συνεπάγεται και αίτημα για περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η διετής παράταση του προγράμματος προσαρμογής θα στοιχίσει περίπου 20 δισ. ευρώ, ενώ το Βερολίνο θεωρεί δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν ανάλογα αιτήματα από άλλες χώρες που δέχονται βοήθεια.

Στην άποψή του ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη το 2013 είναι αναπόφευκτη εμμένει με δηλώσεις του στη Βild ο γενικός γραμματέας των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Να σταματήσει το «μόμπινγκ» σε βάρος κάποιων χωρών της ευρωζώνης ζητά την ίδια στιγμή ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Skai.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου