Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ στο iatropedia: «Θα προασπίσουμε τους ασφαλισμένους με κάθε μέσο»!


Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ στο iatropedia: «Θα προασπίσουμε τους ασφαλισμένους με κάθε μέσο»!
Η απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη να πληρώνει μόνο τους φαρμακοποιούς που δεν απεργούν προχωρώντας μάλιστα σε ατομικές πληρωμές και όχι σε καταβολή χρημάτων στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, έχει εξαγριώσει τους εκπροσώπους του κλάδου οι οποίοι προχωρούν σε γενική άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ωστόσο υπεραμύνεται της απόφασής του. Διαβάστε τι δηλώνει στο iatropedia.gr. 
  
Ζεστό χρήμα από συνταγές που έχουν εκτελέσει θα βλέπουν από δω και στο εξής μόνο οι φαρμακοποιοί που δεν απεργούν καθώς η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα αποπληρώνει μεμονωμένα τους φαρμακοποιούς μη δίνοντας όλα τα χρήματα στους φαρμακευτικούς Συλλόγους όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Απόφαση που αμφισβητείται για τη νομιμότητά της από τους εκπροσώπους του κλάδου. 
 
Ωστόσο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δηλώνει στο iatropedia: «ο ΕΟΠΥΥ έχει υποχρέωση να προασπίσει τους ασφαλισμένους του. Γι αυτό με την πολιτική ηγεσία παίρνει όλα τα νόμιμα μέτρα για να εξασφαλισθεί αυτό». 
Η εμπόλεμη σχέση όμως συνεχίζεται. «Δεν κάνουμε πίσω», απαντούν οι Φαρμακοποιοί από την πλευρά τους και έτσι οι σχέσεις των δύο πλευρών οδηγούνται στα άκρα.
 
Ο πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα διακόψει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου ενώ ήδη πάνω από 20 Σύλλογοι σε όλη τη χώρα δε δίνουν εδώ και μέρες δωρεάν φάρμακα.
 
Έντονη ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κ. Λουράντου, ο οποίος προειδοποιεί πως ΕΟΠΥΥ και Υπουργείο Υγείας ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, προβλέποντας μαζικό ξεσηκωμό του κλάδου.
 
Πάντως, ο ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει πως, «όλοι οι σύλλογοι που έχουν διανεμητικό λογαριασμό έχουν εξοφληθεί για το μήνα Μάιο» και για αυτό «δεν έχουν ούτε ηθικό ούτε νομικό δικαίωμα για να προβούν σε κινητοποιήσεις που αφορούν σε εξόφληση οφειλών και ταλαιπωρία των ασφαλισμένων». Προσθέτει μάλιστα πως, για τις συνταγές του Ιουνίου η προθεσμία πληρωμής δεν έχει εκπνεύσει ακόμη,  ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα είσπραξης των εισφορών, που αποτελούν τους πόρους του ΕΟΠΥΥ, από τα εντασσόμενα ταμεία, υπάρχει η πρόβλεψη για αποπληρωμή τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου