Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ


boydoyrisΟ πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης υπέβαλλε την παραίτησή του και από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του αντικαταστάτη. Σχετικά με το ποιο θα είναι αυτό, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν σε πρόσωπο που είχε και στο παρελθόν αναλάβει ανάλογο πόστο, είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ και προέρχεται από το χώρο του φαρμάκου.Πρόσωπο όμως που το όνομά του συζητείται και για άλλη κρίσιμη θέση που χήρεψε τώρα τελευταία.
Ο κος Βουδούρης που έγινε πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ από την στιγμή της ίδρυσής ανέλαβε το τιμόνι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού σε πολύ δύσκολες εποχές για την οικονομία και κυρίως για το χώρο της υγείας. Από πολύ γρήγορα έγινε στόχος για όλους σχεδόν τους κλάδους υγείας οι οποίοι συχνά του καταλογίζουν ευθύνες για την ασυνέπεια και τα προβλήματα του Οργανισμού. Είναι αλήθεια ότι πολλοί του προσάπτουν ευθύνες για τις αστοχίες κατά τον σχεδιασμού του ταμείου που θα έπρεπε ίσως να είχαν προβλεφθεί από την ηγεσία για την καλύτερη λειτουργία του.
Ένας οργανισμός που αντιμετωπίζει μια σωρεία προβλημάτων και κυρίως έχει την αντικειμενική δυσκολία ότι δε μπορεί να είναι εντάξει απέναντι στις οφειλές που έχει προς τους παρόχους τους, με συνέπεια να είναι εκτεθειμένος και απέναντι στα 9, 5 εκατομμύρια των ασφαλισμένων. Το μεγάλο πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ είναι ότι « λεφτά δεν υπάρχουν» και αυτό πια το ξέρουν όλοι. Όμως αυτό δεν εμποδίζει ορισμένους να χτυπάνε το σαμάρι κυρίως όταν δεν μπορούν να χτυπήσουν τον γάιδαρο.


Βάννα Κεκάτου

Ημ/νία Δημοσίευσης: 30/8/2012 
HEALTH VIEW

1 σχόλιο: