Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Γ. Βουδούρης: Δεν μπορούν να εκβιάζουν τον ΕΟΠΥΥ


O πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης στον ΣΚΑΪΓια εκβιασμό του ΕΟΠΥΥ έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης αναφερόμενος στις νέες κινητοποιήσεις που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. 

Το Σάββατο ο ΠΦΣ αποφάσισε στη γενική του συνέλευση να ανασταλεί από την 1η Σεπτεμβρίου η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού. 

«Μάλλον έχουν μετανιώσει για την απόφαση που έχουν πάρει. Εμείς την Πέμπτη το βράδυ είχαμε πληρώσει 70 εκατ. ευρώ προς όλους τους συλλόγους που έχουν διανεμητικούς λογαριασμούς και είχαμε πει ότι συνεχίζουμε από αύριο» σημείωσε. Ο κ. Βουδούρης πρόσθεσε ότι τουλάχιστον ως προς το Μάιο οι φαρμακοποιοί είχαν εξοφληθεί από πλευράς ΕΟΠΥΥ. 

Τόνισε δε, ότι ο Οργανισμός δε θα δίνει ημερομηνίες εξόφλησης πια. «Δηλαδή αναξιόπιστοι είμαστε εμείς και αξιόπιστοι είναι κάποιοι άλλοι που έχουν πληρωθεί και συμπεριφέρονται με τον τρόπο που συμπεριφέρονται;» διερωτήθηκε. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Βουδούρης έχει δηλώσει στον ΣΚΑΪ ότι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα έχει εξοφληθεί στους φαρμακοποιούς και ο μήνας Ιούνιος.

Πάντως, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθηνών, Πειραιά και Αχαΐας δεν έχουν αποφασίσει μέχρι στιγμής να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Αναμένεται να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις τους εντός της προσεχούς εβδομάδας.

SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου