Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ


Επιμένει η κρατική τηλεόραση σε όσα ακούστηκαν και χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών της ότι η πληρωμή Μαΐου είναι τελικά στον... αέρα για όσους φαρμακοποιούς πληρώνονται μέσω ΔΙΑΣ (και όχι μέσω διανεμητικού) και περιμένουν τα χρήματα από αύριο... Το ίδιο ρεπορτάζ είχε πριν από λίγο και ο ΣΚΑΪ. Δε γνωρίζουμε αν πρόκειται απλά για απειλές ή είναι η πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη ΝΕΤ μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται από το υπουργείο είναι η.... 
....σύναψη ατομικών αντί συλλογικής σύμβασης σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους...

Κουβέντα φυσικά δεν ειπώθηκε για την επανειλημμένη αντισυμβατική συμπεριφορά του ΕΟΠΥΥ που αθετεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών και θέτει σε κίνδυνο όλο το οικοδόμημα της φαρμακευτικής αγοράς αφού οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους που ζητούν τα χρήματα για την αγορά φαρμάκων τοις μετρητοίς. 

Εμείς ως Συνιστολόγοι Farmakopoioi ένα έχουμε να πούμε: «Εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι».

FARMAKOPOIOI.BLOGSPOT.COM

1 σχόλιο:

  1. Στοιχειώδεις κανόνες δικαίου επιβάλλουν την ισότιμη μεταχείρηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ.Ο κ Βουδούρης που εκτοξεύει απειλές στα διάφορα ΜΜΕ πρέπει να μπει στη θέση των απλήρωτων παρόχων υγείας ( ιατρών και φαρμακοποιών) για χρονικό διάστημα ίδιο με αυτούς δηλαδή να προσφέρει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ τις "πολύτιμες" υπηρεσίες του και αν δυσαρεστηθεί θα έχει το δικαίωμα να παραιτηθεί. Το ίδιο και οι κ υπουργοί Υγείας, οι σύμβουλοί τους καθώς και οι υπάλληλοι των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ (που τις περισσότερες ώρες απουσιάζουν από την εργασία τους). Επιβάλλεται να γίνει διαχειρηστικός έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ ΤΩΡΑ και να δωθεί στη δημοσιότητα, για να αντιληφθούν οι ασφαλισμένοι πως τα χρήματά τους πάνε σε ανύπαρκτες υπερωρίες διοικητικών, μισθοδοσίες υπαλλήλων, άχρηστες επιτροπές, γραμματείς και όχι σε αυτούς που αγωνίζονται για την Υγεία τους και τα φάρμακά τους. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή