Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΕΟΠΥΥ προς φαρμακοποιούς: «Μην απεργήσετε για να πληρωθείτε




Σκληραίνει τη στάση του ο ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς και επί της ουσίας επιχειρεί να «σπάσει» το μέτωπο των κινητοποιήσεων που έχουν δρομολογηθεί.

Με απόφαση κυριολεκτικά της ύστατης ώρας και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, αλλάζει ο τρόπος καταβολής των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς και εφεξής διακόπτεται η χορήγηση των χρημάτων στους φαρμακευτικούς συλλόγους, όπως γινόταν έως σήμερα, και πλέον θα πληρώνεται κάθε φαρμακοποιός ξεχωριστά.

Για να πληρωθεί όμως – και δη με μετρητά, άμεσα – κάθε φαρμακοποιός θα πρέπει πρακτικά να μην … απεργήσει. Με βάση την απόφαση αυτοί που θα πληρώνονται πρώτοι θα είναι οι φαρμακοποιοί που δεν θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και εκείνοι που θα δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασθενείς.

Αυτή είναι και η «απάντηση» του ΕΟΠΥΥ στην απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να κόψει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ λόγω χρεών από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και θεωρείται σίγουρο πως θα οδηγήσει σε τριγμούς τον φαρμακευτικό κλάδο, αφού ήδη υπήρχαν ορισμένοι Σύλλογοι που δεν επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, ενώ στον αντίποδα 19 Φαρμακευτικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα είχαν ήδη εφαρμόσει στην πράξη την άρση της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, πριν καν λάβει τη σχετική απόφαση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

ΠΡΩΤΟ ΘΈΜΑ

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου