Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ



Προς 1. Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ - Ακαδημίας 22, - ΤΚ 106 71, Αθήνα.
2. κ. Πρωθυπουργό
3. κ. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
4. κ. Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας& Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κατά την τελευταία πληρωμή των συνεργατών Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, αποδόθηκαν σε ποσοστό 90%, οι επισκέψεις των κλινικών Ιατρών μέχρι το Μάιο του 2012 και οι ιατρικές πράξεις και παρακλινικές εξετάσεις των εργαστηριακών Ιατρών μέχρι τον Απρίλιο του 2012.

Θεωρούμε αυτονόητη την εκπλήρωση της συμβατικής υποχρέωσης της έγκαιρης εντός 45 ημερών, δίκαιης και ισότιμης απόδοσης των δεδουλευμένων όλων των συνεργατών φορέων του οργανισμού, το οποίο όμως καταστρατηγείται συστηματικά.

Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί η απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τα πρώην ταμεία (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, κλπ.) που αφορούν στις δεδουλευμένες αμοιβές όλων των συμβασιούχων Ιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αξιώνει και προτείνει:

1. την άμεση προώθηση επιτροπικού εντάλματος από τον ΕΟΠΥΥ για τις εκκαθαρισμένες οφειλές αυτών των ταμείων, των οποίων, ενώ έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, παρουσιάζουν καθυστέρηση πέραν του 6μήνου.

2. την απόδοση των οφειλών των παλιών ταμείων προς τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς, των οποίων η δυνατότητα παραμονής στο επάγγελμα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο.

3. Την παρουσία εκπρόσωπου ιατρικού συνδικαλιστικού οργάνου στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.

4. την εκπόνηση διαγνωστικής μελέτης της βιωσιμότητας του Οργανισμού με
πλήρεις όρους διαφάνειας, τα αποτελέσματα της οποίας οφείλουν να ανακοινωθούν επίσημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ, τους Ιατρικούς συνδικαλιστικούς φορείς και την κοινωνία. Χάριν δε, ασφαλιστικής ισότητας, στη μελέτη θα πρέπει να συμπεριληφθούν στοιχεία της σχέσης των ασφαλιστικών εισφορών των ταμείων που εντάχθηκαν, με τα αντίστοιχα στοιχεία ανταπόδοσης υπηρεσιών υγείας που παρέχονται.

5. την άσκηση νομικών μέσων από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την είσπραξη
των ασφαλιστικών εισφορών από τα πρώην ταμεία.


6. έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

7. τη συγκράτηση της οικονομικής σπατάλης στις υπάρχουσες διοικητικές δομές του ΕΟΠΥΥ.

8. Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών μέσω της αναβάθμισης του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και συστημάτων μηχανοργάνωσης / μηχανογράφησης.

9. την εκπόνηση μελέτης επανασχεδιασμού και επαναπροσδιορισμού μέτρων
συγκράτησης των δαπανών, οι οποίες υπερβαίνουν το όριο του κλειστού προϋπολογισμού, χωρίς όμως να αποβαίνει σε βάρος των αμοιβών του «εξαθλιωμένου» οικονομικά και ηθικά δημόσιου ή ελευθεροεπαγγελματία Ιατρού, ο οποίος ενώ στηρίζει και χρηματοδοτεί τη διάσωση του δημόσιου συστήματος υγείας, γίνεται αντικείμενο τόσο από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όσο και από ηγεσία, μίας λυσσαλέας εκστρατείας συκοφάντησης και καθημερινής καθύβρισης, επειδή απλώς απαιτεί να αμειφθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, έστω με τις εξευτελιστικές αμοιβές που ορίστηκαν από την πολιτεία.

Η άρνηση εκ μέρους της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να σεβαστεί τους θεσμούς και το νόμιμο δικαίωμα στη συλλογική εκπροσώπηση, καθώς και η δημιουργία κύματος εκφοβισμού του ιατρικού σώματος προς άρση των κινητοποιήσεων, μας δημιουργεί την ηθική και θεσμική υποχρέωση να προσφέρουμε κάλυψη στην κινητοποίηση του συνδικαλιστικού φορέα των Ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, η τραγική χρηματοοικονομική κατάσταση του ταμείου, μας οδηγεί στην απαίτηση για άμεση επαναδιαπραγμάτευση των όρων λειτουργίας του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Απόστολος Σωτηρούδης                                               Ανδρέας Μαζαράκης

Κοινοποίηση:
1. Μ.Μ.Ε.
2. Μέλη μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου