Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Υπ. Υγείας: 661 λιγότερα τμήματα νοσοκομείων έως το τέλος του 2012


Οπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα, επιδίωξη του υπουργείου είναι «να έχουμε 661 λιγότερα τμήματα μέχρι το τέλος του 2012», διαβεβαιώνοντας ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι «η πληρότητα και η ποιότητα των παροχών υγείας προς τους πολίτες».

Το ενδεχόμενο «λουκέτων» σε νοσοκομεία απέκλεισε ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα με την τρόικα, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών, με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία τους.

Οπω ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος, επιδίωξη του υπουργείου είναι «να έχουμε 661 λιγότερα τμήματα μέχρι το τέλος του 2012». Διαβεβαίωσε πάντως ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι «η πληρότητα και η ποιότητα των παροχών υγείας προς τους πολίτες».

Ερωτηθείς εάν δέχθηκε πιέσεις από την τρόικα, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «εν αισθάνθηκα καμία πίεση, όλοι παλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί» και τόνισε ότι εκφράσθηκε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την ηλεκτρονική αποτύπωση των χειρόγραφων συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Αναφορικά με το πλαφόν των 1.500 ευρώ ανά ασθενή, ανά έτος, ήταν κατηγορηματικός, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ένα θέμα που δεν έχει καν συζητηθεί ή προταθεί.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο κ. Λυκουρέντζος εκτίμησε ότι η νοσοκομειακή δαπάνη θα κλείσει εντός στόχων στα 2,2 δισ. ευρώ, και η φαρμακευτική στα 2,8 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος. Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση με την τρόικα για μέτρα που αφορούν το 2013 και το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου