Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Πρώτο τεστ για Λυκουρέντζο! Τι είδαν οι «μικροί» τροϊκανοί στην Υγεία




Λίγες ημέρες πριν καταφθάσει η ισχυρή τρόικα από τα …ξένα για τον πρώτο μετεκλογικό έλεγχο στη χώρα μας, οι μόνιμοι τεχνικοί υπάλληλοι των δανειστών μας, (γνωστοί και ως «μικρή τρόικα») πέρασαν μια βόλτα από φορείς υγείας για να διαπιστώσουν πως πάει το πρόγραμμα του μνημονίου και αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα. 
Τι είδαν οι μικροί τροικανοί και τι θα κάνει ο νέος υπουργός Υγείας σε σχέση με τη διαπραγμάτευση;
 

Οι μικροί τροϊκανοί με επικεφαλής τον ιδιαιτέρως σκληρό απέναντι στη χώρα μας κύριο Καρόνε, επισκέφθηκαν τα τελευταία 24ωρα τόσο τον ΕΟΠΥΥ όσο και την ΗΔΙΚΑ την εταιρεία του δημοσίου που χειρίζεται της ηλεκτρονική συνταγογράφηση. 
 
Κατά τη γνωστή τακτική, οι τροικανοί εντυπωσιάστηκαν με τα όσα είδαν. Το πρόβλημα βέβαια είναι μετά και τι ακριβώς γράφουν στις εκθέσεις τους που συνήθως δεν είναι και ιδιαιτέρως κολακευτικές.
 
Πάντως στην ΗΔΙΚΑ διαπίστωσαν ότι το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης λειτουργεί κανονικά και οι συνταγές φαρμάκων εντάσσονται στη νέα πλατφόρμα. Άλλωστε τα προβλήματα που είχαν καταγραφεί όλο το προηγούμενο διάστημα με τις πολύωρες καθυστερήσεις, φαίνεται πως έχουν ξεπεραστεί, δεδομένου ότι και ο διαγωνισμός για την αγορά νέου συστήματος αξίας 20 εκατ. ευρώ δεν έχει προχωρήσει .  
 
 Ποσό που ενδεχομένως να μην πρέπει να δοθεί εν μέσω κρίσης αφού το υπάρχον μοντέλο φαίνεται να ανταποκρίνεται στα μέχρι τώρα δεδομένα. 
 
Από την άλλη και στον ΕΟΠΥΥ οι τροϊκανοί εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι για τη σύσταση κυρίως του νέου οργανισμού αφού όπως επεσήμαναν ο φορέας λειτουργεί μόλις 6 μήνες. 
 
Βέβαια κατά το λαό, στο τέλος …ξυρίζουν το γαμπρό καθώς παραμένει άγνωστο τι θα διαμηνύσουν στους προϊσταμένους τους οι μικροί τροϊκανοί.
 
Από την άλλη ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος που δε γνωρίζει σχεδόν τίποτε για τον τομέα της υγείας, δε φαίνεται να παρεκκλίνει πολύ από την κεντρική γραμμή της ΝΔ. Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση και για τον τομέα της υγείας με την τρόικα, περιορίστηκε να πει ότι θα πρέπει να υπάρξει απλώς η γνωστή επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του μνημονίου. 
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου