Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Χωρίς δωρεάν φάρμακα επ’ αόριστον για ΕΟΠΥΥ


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους επ’ αόριστον για τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν αργά το βράδυ της Τετάρτης οι φαρμακοποιοί της Αττικής στη γενική συνέλευση του κλάδου. 
Τι σημαίνει αυτό; 

 Ότι η ταλαιπωρία θα συνεχισθεί για τους περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να μη δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασθενείς του φορέα και έτσι εκείνοι θα πρέπει να πληρώνουν τη θεραπεία από την τσέπη τους. 

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής είναι αμετακίνητοι: δε θα σταματήσουν αν δεν εισπράξουν όλες τις οφειλές και των προηγούμενων χρόνων.
Όπως τονίζουν, μέχρι σήμερα έχουν αποπληρωθεί μόνο δύο μήνες από το 2012 ενώ εκτός αυτών απομένουν και τα χρέη των προηγούμενων ετών.

«Θα μας πληρώσουν αυτά που μας χρωστάνε και των προηγούμενων χρόνων. Διότι έρχονται φόροι, έρχονται όλα. Και αν δεν μας τα δώσουν θα προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών στους φόρους ενώ θα κινηθούμε και νομικά εναντίον τους. Θα φθάσουμε και στα δικαστήρια της Ε.Ε.» λέει χαρακτηριστικά στο iatropedia ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής Κώστας Λουράντος.  

Πάντως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καθώς και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνουν ότι τα χρήματα θα δοθούν σταδιακά στον κλάδο και έως τα μέσα Ιουνίου θα έχουν αποπληρωθεί οι βασικοί μήνες του 2012. Κάτι βέβαια που δεν έπεισε τελικά τον κλάδο. 

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου