Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κανένα φάρμακο με πίστωση στους ασφαλισμένους

Κανένα φάρμακο με πίστωση στους ασφαλισμένους
Κανένα φάρμακο με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν να συνεχίσουν να μην δίνουν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά.
Αυτό αποφάσισαν κατά την διάρκεια της νέας γενικής συνέλευσής οι φαρμακοποιοί της Αθήνας γεγονός που οδηγεί εκατομμύρια ασφαλισμένους σε οικονομική αιμορραγία αφού αναγκάζονται να πληρώνουν στο ακέραιο την τιμή των φαρμάκων τους. Οι φαρμακοποιοί δε θα σταματήσουν αν δεν εισπράξουν όλες τις οφειλές των ετών 2011 και 2012.

Εντωμεταξύ, η χθεσινή γενική συνέλευση του Φ.Σ.Πειραιά αποφάσισε τα ακόλουθα:
1) Να συνεχίσει την κινητοποίηση που αφορά στην άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρι την πλήρη εξόφληση του μηνός Μαρτίου 2012.
Εάν παρά ταύτα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, διεκδικώντας σήμερα και την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και τα οφειλόμενα, η Γεν. Συνέλευση του Φ.Σ.Π θα ακολουθήσει την απόφαση του Πανελληνίου.
2) Αποφάσισε να επανέλθει άμεσα σε νέα Γενική Συνέλευση μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης, διεκδικώντας την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και την εξόφληση των οφειλομένων του 2011 προς τα φαρμακεία.
3) Αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει προς τα μέλη της να επιλέγουν να μην διακινούν από τα φαρμακεία τους τα φάρμακα και τα προϊόντα των Εταιρειών που δεν πιστώνουν Συνεταιρισμούς και αποθήκες με τουλάχιστον 60 ημέρες,

YGEIANEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου