Σάββατο 7 Απριλίου 2012

No money No… δωρεάν φάρμακα από τους φαρμακοποιούς!

Αν δε δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους δε σκοπεύουν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά.

Μέχρι πότε θα ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ;
Η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ διαβεβαιώνει ότι έως τη Μεγάλη Τετάρτη Μεγάλη Πέμπτη του αργότερο, όλοι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά θα έχουν λάβει ένα ικανοποιητικό μέρος των οφειλών από τους προηγούμενους μήνες και από τα Ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.
Οι φαρμακοποιοί ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί και σκοπεύουν να συνεχίζουν την άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ έως ότου δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.
Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι περιμένουν ατελείωτους μήνες να πάρουν τα χρήματά τους.
Έως ότου όμως σταματήσουν την κινητοποίησή τους, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους, σε περίοδο που οι περισσότερες συντάξεις δεν ξεπερνούν τα 400-500 ευρώ, και στη συνέχεια να εισπράττουν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.
Με ποια διαδικασία θα τα πάρουν πίσω; Παραμένει μάλλον άγνωστο καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχετική πρόβλεψη για τον ΕΟΠΥΥ. Πιθανό είναι να αξιοποιηθούν οι δομές των Ταμείων στα οποία ανήκαν οι ασφαλισμένοι πριν ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ.

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου