Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Φαρμακοποιοί: "Θέατρο του παραλόγου η e-συνταγογράφηση"

Φαρμακοποιοί: "Θέατρο του παραλόγου η e-συνταγογράφηση"
Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του ygeianews.gr για το διαλυμένο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στα όρια της νευρικής κρίσης και οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το σαθρό σύστημα που έχει οδηγήσει τους υγειονομικούς στο να αναπολούν με νοσταλγία τις χειρόγραφες συνταγές.
Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής:

"Η διάλυση της Κοινωνικής Πολιτικής στο χώρο της Υγείας, είναι πλέον εμφανέστατη. Εδώ και μέρες παρακολουθούμε έκπληκτοι το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να υπολειτουργεί, ειδικά δε σε ώρες αιχμής, να αδυνατεί να υποστηρίξει τη συνταγογράφηση και την εκτέλεση των συνταγών από τα φαρμακεία. Τα αποτελέσματα της πολιτικής της μνημονιακής κυβέρνησης και στο χώρο της υγείας, είναι πρωτοφανή. Έχουμε φτάσει στο σημείο, οι ασφαλισμένοι να αδυνατούν να εκτελέσουν τις συνταγές τους.
Παρά τις καταγγελίες μας προς τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς, ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται για τη λύση του προβλήματος. Φτάσαμε στις παραμονές των εκλογών και η μόνη έγνοια των προϊστάμενων του Υπουργείου Υγείας, ήταν να φιλελευθεροποιήσουν τα πάντα στο χώρο της υγείας και να αποχωρήσουν, χωρίς να νοιάζονται καθόλου για την υγεία των ασφαλισμένων.
Εκεί που ενδιαφέρονται είναι η πολιτική τιμών. Ήδη μετράμε τρεις (3) αναθεωρήσεις των «λανθασμένων» τιμών του τιμοκαταλόγου που εκδόθηκε αρχές Απριλίου!
Σε μερικά και επιλεκτικά πράγματα φαίνεται το Υπουργείο Υγείας, είναι ιδιαίτερα επιμελές.
Οι γιατροί αδυνατούν να συνταγογραφήσουν, οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να εκτελέσουν συνταγές, οι ασφαλισμένοι μένουν χωρίς φάρμακα. Αυτή είναι η αναβάθμιση στο χώρο της υγείας που ονειρεύονται, όσοι θέλουν να συνεχίσουν να διοικούν από καίρια πόστα, το χώρο της υγείας!
Επιτέλους, τι πρέπει να γίνει για να αντιληφθούν κάποιοι έναν απλό κανόνα: Ότι η προχειρότητα και η βιασύνη ποτέ δεν αποδίδουν μακροπρόθεσμα.
Σήμερα, βιώνουμε το θέατρο του παραλόγου να υποχρεούμαστε όλοι οι υγειονομικοί να χρησιμοποιούμε το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, το οποίο εδώ και μέρες έχει καταρρεύσει, με ελάχιστα διαλείμματα ουσιαστικής λειτουργίας. Και εντελώς συμπτωματικά αυτές τις ημέρες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους προβαίνουν σε ελέγχους εύρυθμης λειτουργίας των φαρμακείων, όταν αυτή εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το ως άνω διαλυμένο σύστημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου