Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Επίθεση "χάκερς" κατά e-συνταγογράφησης

Επίθεση  χάκερς  κατά e-συνταγογράφησης
Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης που έγινε από χάκερς στις 9 Απριλίου και είχαν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων και γιατρών λόγω καθυστερήσεων βρίσκονται οι υπεύθυνοι της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Έχουν ήδη εντοπιστεί τέσσερα σημεία στην Αθήνα που συνδέθηκαν με servers στην Αργεντινή και την Ταϊβάν ενώ οι πρώτες επιθέσεις είχαν παρατηρηθεί στις 6 και 7 Απριλίου όταν έγιναν προσπάθειες να κλαπούν από το σύστημα δεδομένα και πληροφορίες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βλάσης Σφυροέρας, τόνισε ότι παρατηρήθηκε την πρώτη μέρα της εφαρμογής του μέτρου της δραστικής ουσίας επίθεση με τεράστιο όγκο απέναντι στο πρόγραμμα συνταγογράφησης, ίσο με 1,5 εκατομμύριο συνταγές.
Την καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου για μεγάλα συμφέροντα που πλήττονται και βρίσκονται πίσω από τις ηλεκτρονικές επιθέσεις επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης. "Νομίζω ότι δεν μπορεί να έχει κανείς πιο χαρακτηριστική αντίδραση από τα ποικιλώνυμα συμφέροντα, τα οποία θίγονται από το γεγονός ότι μπαίνει σε ευρύτατη εφαρμογή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων", τόνισε.
Παράλληλα, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο για ένα σύστημα που αντιδρά, καθώς βγαίνει χαμένο από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Την αντίθεσή τους εκφράζουν από τη μεριά τους εκπρόσωποι γιατρών και φαρμακοποιών, στην αρχική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ότι στο σύστημα καταχωρήθηκαν 1,5 εκατομμύριο πλαστές συνταγές.

MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου