Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.
MEDICAL ASSOCIATION OF LARISSA
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43*412 23 ΛΑΡΙΣΑ*ΤΗΛ.:2410 236036-2410 287777*FAX:2410 287777


ΛΑΡΙΣΑ 03-04-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η αναβολή της συνταγογράφησης με δραστική ουσία αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του μεγέθους της αναξιοπιστίας των κυβερνητικών αρμοδίων.
            Χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής της χορήγησης γενόσημων φαρμάκων, μέσω του ήδη προβληματικού συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά η προχειρότητα του σχεδιασμού και η ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αλλά και των Προέδρων του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ.
            Δυστυχώς όμως, σ΄αυτό το καταστροφικό τους έργο συνεπικουρούνται και από ορισμένους συνδικαλιστές-επιχειρηματίες του χώρου  (π.χ. Πρόεδρος ΦΣΑ κ.Λουράντος), οι οποίοι ταυτίζονται με τις θέσεις του Υπουργείου, παρά το ότι η επιστημονική τους συμβολή θα έπρεπε να είναι προς το συμφέρον των ασθενών.
            Το άγχος και η αγωνία τους, για το βεβιασμένο της εφαρμογής μιας μνημονιακής δέσμευσης, που με το πρόσχημα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης θα έχει σαν άμεση συνέπεια την εισαγωγή στη χώρα μας αμφιβόλου ποιότητας και ελέγχου αντίγραφα φάρμακα, μας αναγκάζει να κάνουμε  «δεύτερες σκέψεις».
            Πιστεύουμε πως οι πολίτες, έχουν πεισθεί πλέον ότι τα ανώνυμα γενόσημα φάρμακα των Τρίτων χωρών, δεν μπορούν να ελεγχθούν για την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους από έναν υποστελεχωμένο  ΕΟΦ που καθημερινά παραπαίει, με αποτέλεσμα   ο φόβος τους αυτός να οδηγήσει σε υποκατάσταση των αντιγράφων με πρωτότυπα ή αξιόπιστα γενόσημα, αδειάζοντας ακόμα περισσότερο την ήδη λεηλατημένη τσέπη τους.
            Στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, όπου ήδη εισάγονται και κυκλοφορούν γενόσημα φάρμακα που παράγονται σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα κ.α., επιστημονικές έρευνες και ανακοινώσεις, επιβεβαιώνουν  ότι οι αντιδράσεις στο μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία δεν αποτελούν «κινδυνολογίες» όπως υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας, αλλά βάσιμες ανησυχίες για τη Δημόσια Υγεία.
            Ελπίζουμε πως, η επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων αναβολή του μέτρου της συνταγογράφησης με δραστική ουσία, θα συνετίσει του κυβερνητικούς αρμόδιους, ώστε να πάψουν να «παίζουν παιχνίδια» και με την Υγεία  του   Ελληνικού Λαού.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



    ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                                      ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου