Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποπληρωμή των συμβεβλημένων γιατρών


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των εκπροσώπων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη. 

Ξεκίνησε σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ η αποπληρωμή των συμβεβλημένων γιατρών για τη δαπάνη των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, σήμερα ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή των πρώτων 2.000 γιατρών ενώ μέχρι την Μ. Τετάρτη θα έχουν αποπληρωθεί όλοι οι γιατροί που έχουν ολοκληρώσει την κατάθεση των δικαιολογητικών δαπάνης για τους δύο πρώτους μήνες του έτους. Παράλληλα, για όσους γιατρούς δεν έχουν προλάβει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής τους προς τον ΕΟΠΥΥ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης ανακοινώσε ότι τα συμβεβλημένα εργαστήρια με τον Οργανισμό θα αποπληρωθούν στις 30 Απριλίου για τις δαπάνες των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. 

Στην ανακοίνωση του, ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι αύριο θα ανακοινωθούν σαφείς οδηγίες για τον τρόπο υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων δαπάνης, βάση των οποίων θα γίνει και η αποπληρωμή. 

«Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε μέχρι το τέλος Απριλίου, εκτός από την αποπληρωμή για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο να γίνει και η αποπληρωμή των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2011», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κ. Βουδούρης.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι, ιδιώτες γιατροί –κλινικοί και εργαστηριακοί- πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσα στο αμφιθέατρο του ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές των Ταμείων που εντάχθηκαν στον νέο φορέα υγείας και δήλωσαν αποφασισμένοι να σταματήσουν την πίστωση στον οργανισμό, μέχρι την αποπληρωμή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου