Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Τέρμα τα «καλαμπούρια» κ. Λοβέρδο!

Τα επικοινωνιακά ''κόλπα'' του Yπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν μπορούν να «σταθούν» ούτε για λίγες ώρες. Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου ότι τα Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, με αφορμή το έγγραφο Κατσικόπουλου, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα οικονομικό «διαψεύδονται» εκ των έσω.
Ακόμα και οι «δικοί» του άνθρωποι κάτω από το βάρος της τραγικής κατάστασης που υπάρχει στο χώρο της Υγείας και ειδικότερα στο χώρο των Νοσοκομείων έρχονται με δηλώσεις να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς του Υπουργού Υγείας.
Συγκεκριμένα με δηλώσεις στο Ράδιο flynews ο διοικητής του νοσοκομείου Σπάρτης μιλά για οφειλές του Νοσοκομείου που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα του Νοσοκομείου είναι μηδέν.
Αντίστοιχα σε ρεπορτάζ του PatrasTimes το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πάτρας φαίνεται ότι έχει μηδενικό αποθεματικό ενώ το Νοσοκομείο της Κέρκυρας μόνο 50 χιλ ευρώ, σύμφωνα και με απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδας. Την ύπαρξη του προβλήματος επιβεβαιώνει σύμφωνα με το ρεπορτάζ και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσικόπουλος.
Ένα είναι σίγουρο, καθημερινά εξαιτίας αυτής της κατάστασης, συσσωρεύονται χρέη στα Νοσοκομεία και η οικονομική τους κατάρρευση είναι προ των πυλών. Μπορεί ο Υπ. Υγείας να προσπαθεί να συσκοτίσει την τραγική εικόνα, προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο των εκλογών, όμως δυστυχώς γι αυτόν τον διαψεύδουν ακόμα και οι «δικοί» του άνθρωποι.
Τέρμα λοιπόν τα «καλαμπούρια» κ. Λοβέρδο, όπως και εσείς συνηθίζεται να λέτε. Δώστε τώρα χρήματα στα Νοσοκομεία πριν είναι πολύ αργά.

Ακολουθούν τα ρεπορτάζ του flynews και του PatrasTimes
Την τραγική οικονομική κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί αποκλειστικά στον fly 89.7 ο διοικητής, κύριος Νικόλαος Κουφός, ο οποίος γνωστοποίησε ότι πρόσφατα απέστειλε σχετική επιστολή στο διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κύριο Κατσικόπουλο, καθιστώντας σαφές ότι τα δεσμευμένα ταμειακά διαθέσιμα του νοσοκομείου είναι ΜΗΔΕΝΙΚΑ και ως εκ τούτου είναι αδύνατη η εξόφληση των προμηθευτών. Μάλιστα, ο κύριος Κουφός δήλωσε στον fly ότι τα έσοδα του νοσοκομείου επαρκούν οριακά για την πληρωμή του επικουρικού προσωπικού και την πρόσθετων εφημεριών των γιατρών.
Όπως αποκάλυψε ο διοικητής του νοσοκομείου Σπάρτης στον fly, ο ΕΟΠΥΥ μόνο για τον Ιανουάριο οφείλει 500.000 ευρώ, οι συνολικές οφειλές προς το Νοσοκομείο αγγίζουν τα 7.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη του νοσοκομείου είναι περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο κύριος κουφός δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε σχετική με το κούρεμα των αποθεματικών ερώτηση, τονίζοντας ότι το κούρεμα στο νοσοκομείο ήταν της τάξης των 40.000 ευρώ περίπου, ποσό από το οποίο δεν κρίνεται η τύχη του.
Τέλος, ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε ανακουφισμένος για την εκταμίευση 750.000 ευρώ περίπου τα οποία θα διατεθούν σε φαρμακευτικό - υγειονομικό υλικό και στους προμηθευτές, ενώ έκλεισε τη συνέντευξή του στον fly υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης να κλείνει.
Σε κενό αέρος βρίσκεται πλέον και επίσημα το Περιφερειακό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας της Πάτρας όπως προκύπτει από την απάντηση της τράπεζας της Ελλάδος προς τη διοίκηση του ιδρύματος μετά την ερώτηση της τελευταίας για τα διαθέσιμα χρήματα που υπάρχουν στο «ταμείο» του ιδρύματος.
Η απάντηση της τράπεζας της Ελλάδος ήταν απογοητευτική για τους διοικούντες το Νοσοκομείο καθώς με σχετικό έγγραφο που έλαβαν τους γινόταν γνωστό πως το αποθεματικό του ιδρύματος ανερχόταν στο ποσό των 0€!!!
Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το Νοσοκομείο της Κέρκυρας του οποίου τα αποθεματικά ανέρχονται μόλις σε 50.000€!!! .
Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr o διοικητής της 6ης ΥΠΕ Δ. Κατσικόπουλος επαλήθευσε την ύπαρξη του προβλήματος, επισημαίνοντας πως η αιτία είναι τόσο το κούρεμα των αποθεματικών του Νοσοκομείου μέσα από τη μετατροπή τους σε ομόλογα όσο και οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές του νοσοκομείου της Πάτρας είναι θέμα ημερών να μπει λουκέτο σε μονάδες καθώς κατά τα φαινόμενα δεν υπάρχουν ούτε χρήματα αλλά ούτε και διάθεση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

YGEIONOMIKOI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου