Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αναστέλλουν και οι εργαστηριακοί γιατροί της Ημαθίας τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ

Αναστέλλουν και οι εργαστηριακοί γιατροί της Ημαθίας τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ
Τα προβλήματα και του δικού τους κλάδου συζήτησαν χθες το μεσημέρι οι μικροβιολόγοι και ακτινολόγοι Ημαθίας που συγκεντρώθηκαν στη Βέροια και αποφάσισαν να ευθυγραμμιστούν με τις κεντρικές αποφάσεις του Πανελλήνιου Οργάνου τους.

Έτσι, από τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου αναστέλλουν οι εργαστηριακοί γιατροί τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ και στην Ημαθία. Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί αφού ο ΕΟΠΥΥ, όπως τονίζουν, ούτε έχει τη δυνατότητα ούτε προβλέπεται να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στους εργαστηριακούς γιατρούς, ενώ δεν συζητάει καθόλου για τα χρέη προηγούμενων ετών των ασφαλιστικών ταμείων που συνενώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

«Οι γιατροί δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα αναλώσιμα και τα σταθερά τους έξοδα και έτσι αποφάσισαν την αναστολή των συμβάσεων» επισημαίνουν και έτσι, οι ασφαλισμένοι από τη Μ. Δευτέρα αρχίζουν να περνάνε και στις εργαστηριακές εξετάσεις τους τη δική τους Μεγάλη Εβδομάδα, μέχρι να… αναστήσει ο ΕΟΠΥΥ και να αναστηθεί η Υγεία σ’ αυτή τη χώρα!



ΛΑΟΣ
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου