Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις από την τσέπη των ασφαλισμένων


Ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις από την τσέπη των ασφαλισμένων
Να απέχουν από την συνταγογράφηση, την αναγραφή παρακλινικών εξετάσεων και παραπεμπτικών καλεί όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, από την Μ. Δευτέρα. Τους ζητά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους χορηγώντας Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών με τη νόμιμη αμοιβή.
Όπως τονίζουν τα μέλη του ΙΣΑ παραμένουν 2 χρόνια απλήρωτοι από τον ΟΠΑΔ και άλλους 3 μήνες από τον νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ.
«Εθελοντές, στην υπηρεσία του Ελληνικού Κράτους και της Ελληνικής Πολιτείας, οι γιατροί της Αθήνας εξετάζουν δωρεάν ασθενείς που έχουν προπληρώσει την περίθαλψη τους. Απλήρωτοι οι γιατροί καταθέτουν με απόγνωση το αίτημα για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους 3 χρόνια.
Στο ίδιο κλίμα αναξιοπιστίας και εμπαιγμού του ΟΠΑΔ, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους ελευθεροεπαγγεματίες γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, χωρίς αμοιβή και στον ΕΟΠΥΥ», τονίζουν σε ανακοίνωση τους και καλούν όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να συγκεντρωθούν τη Δευτέρα  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από τα γραφεία  του ΕΟΠΥΥ (Λεωφόρο Κηφισίας 39 ) στις 12 το μεσημέρι.
Πάντως ο Διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης με δηλώσεις του διευκρινίζει πως θα αποπληρωθούν περίπου 2.000 συμβεβλημένοι γιατροί   διαφόρων ειδικοτήτων και από διάφορες περιοχές της χώρας, την Δευτέρα.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών που τους ζητήθηκαν, οι πρώτοι γιατροί θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα χρήματά τους από επισκέψεις ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που εξέτασαν, από τη Δευτέρα.  Πρόκειται για επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Η διαδικασία αποπληρωμής όλων των γιατρών θα ολοκληρωθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη.


Εκτιμάται, ότι συνολικά θα εκταμιευθούν περίπου 10 εκατ. ευρώ.

YGEIANEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου