Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Την αναστολή ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ ζητεί η ΝΔ

Την αναστολή ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ ζητεί η ΝΔ

Δηλώσεις από όλα τα κόμματα για την απεργία των ναυτεργατών

Την αναστολή ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ ζήτησαν με κοινή τους δήλωση ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Μουσουρούλης.
Οπως ανέφεραν «με το δεδομένο ότι ο ΕΟΠΥΥ υπολειτουργεί, με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα αδυναμίας εξυπηρέτησης των Ελλήνων ναυτικών σε Πειραιά και Χίο, ως Νέα Δημοκρατία προτείναμε και υποστηρίζουμε την αναστολή ένταξης του Οίκου Ναύτου και την πραγματοποίηση αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας».
Σε δήλωση του για την απεργία της ΠΝΟ ο συντονιστής της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αντί να επιτίθεται, να συκοφαντεί και να απειλεί με πολιτική επιστράτευση τους ναυτεργάτες και αντί να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της απεργίας, θα πρέπει να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους, δίνοντας έτσι τη μόνη σωστή και δημοκρατική λύση στο πρόβλημα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης ζήτησε από την ΠΝΟ να σταματήσει την απεργία προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση να δώσει άμεσα δίκαιη λύση στο πρόβλημα των χιλιάδων συνταξιούχων ναυτικών, από την άλλη όμως και οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ, να λειτουργήσουν με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι τους μικροκομματικούς τακτικισμούς που τους υπαγορεύει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ».

Aπό την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων - Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε ότι το κόμμα της στηρίζει τα «δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στη ναυτιλία που σε πολύ δύσκολους καιρούς αντιμετωπίζουν, εκτός της μείωσης των εισοδημάτων τους, σοβαρότατα προβλήματα σχετικά με τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα». Πρόσθεσε επίσης ότι «οι ναυτιλιακές μεταφορές επιτελούν κομβικό ρόλο στην βιωσιμότητα της νησιωτικής Ελλάδας και ότι με την διήμερη απεργία, πλήττονται πρώτα από όλα ταδικαιώματα των κατοίκων, αλλά και η οικονομική επιβίωση των τοπικών κοινωνιών. Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα να ξεπεράσει τον εαυτό του και να αναζητήσει νέους τρόπους αντίδρασης που θα δημιουργεί ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες».
 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου