Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μέτρα για τους παράνομους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που χρεώνουν ασθενείς!


Μπορεί ο ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας να διαφημίζουν ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όποιον ιδιώτη γιατρό επιθυμούν αρκεί αυτός να είναι συμβεβλημένος, στην πράξη όμως το δωρεάν δεν αποδεικνύεται. 

 Και αυτό επειδή ο ΕΟΠΥΥ έχει θέσει πλαφόν 200 επισκέψεων στους συμβεβλημένους γιατρούς, και πολλοί εκπρόσωποι του ...Ιπποκράτη  προκειμένου να εισπράξουν μετρητά από τους ασθενείς, υποστηρίζουν ότι έχουν υπερβεί το πλαφόν των 200 επισκέψεων και ζητούν 10 ευρώ την επίσκεψη. 

Η συγκεκριμένη παρατυπία που φαίνεται να ακολουθείται από αρκετούς γιατρούς, είναι γνωστή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο μέχρι σήμερα παρά τις όποιες προσπάθειες δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθούν οι ...ξύπνιοι του συστήματος. 

Ακόμη και το ηλεκτρονικό σύστημα που επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Άλλωστε και το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και το σύστημα e-diagnosis, παρουσιάζουν προβλήματα τεχνικής φύσεως, με συνέπεια να είναι όλα στον αέρα. 

Τα τελευταία 24ωρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει μέτρα προκειμένου να σταματήσει η χρέωση των ασθενών από γιατρούς, χωρίς μέχρι στιγμής όμως οι αρμόδιοι να έχουν αποσαφηνίσει πως ακριβώς θα ανακόψουν το κερδοφόρο έργο των συγκεκριμένων γιατρών. 
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο όποιοι εντοπισθούν, να διακοπεί άμεσα η συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ. 

Στις προτάσεις που έχουν ακουσθεί περιλαμβάνονται και χρηματικά πρόστιμα σε βάρος των παρανόμων, αλλά μέχρι στιγμής τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη ο τρόπος για να ...πέσουν στη ...φάκα όλοι οι παράτυποι γιατροί.

ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου