Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ακροβατεί η φαρμακευτική αγορά. Γιατί δεν βγήκε νέο Δελτίο Τιμών;


Ακροβατεί η φαρμακευτική αγορά. Γιατί δεν βγήκε νέο Δελτίο Τιμών;

Κεντρική ΥΓΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΠΑΙΔΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕΞ 
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΑΛΚΟΟΛ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΝΕΟΠΛΑΣΙΕΣ ΚΑΡΔΙΑ 
.

Ακροβατεί η φαρμακευτική αγορά. Γιατί δεν βγήκε νέο Δελτίο Τιμών; 
ΕΝΟΤΗΤΑΦάρμακαTAGSΔελτίο Τιμώνμειώσειςνέα σκευάσματαορφανάφάρμακα
 Στα όρια της υπομονής της βρίσκεται η φαρμακευτική αγορά η οποία περιμένει την έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών των φαρμάκων. Ο κλάδος φοβάται ότι οι καθυστερήσεις  που σημειώνονται  στην ανακοίνωση των νέων τιμών ίσως σηματοδοτούν νέες κάθετες μειώσεις στις τιμές των σκευασμάτων, γεγονός που θα οδηγήσει σε πολλαπλά αδιέξοδα τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Από το Υπουργείο Υγείας  πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο Δελτίο Τιμών αναμένεται πριν το Πάσχα, όμως παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως δεν πρόκειται να εκδοθεί παρά μόνο μετά τις εκλογές .

Εντωμεταξύ, νέα αποτελεσματικά φάρμακα δεν εισάγονται πλέον στην Ελλάδα του Μνημονίου αφού  τιμή σε νέο σκεύασμα έχει να δοθεί εδώ και 1,5 χρόνο .

Συγκεκριμένα,  1000 νέοι κωδικοί σκευασμάτων (νέες συσκευασίες  φαρμάκων τελευταίας γενιάς αλλά και παλιών φαρμάκων) δεν έχουν πάρει κωδικό επομένως δεν έχουν τιμολογηθεί, εκ των οποίων τα 300 από αυτά είναι πρωτοποριακά και άλλα 11 χαρακτηρίζονται ως ορφανά και είναι μείζονος σημασίας για τους ασθενείς με σπάνια νοσήματα .

Πάντως, οι νέες τιμές θα είναι κατά 50% μειωμένες  σε σχέση με την αρχική για όσα φάρμακα έληξε η πατέντα τους  και 40% για το εάν πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενα γενόσημα σε σχέση και πάλι με την αρχική τιμή του πρωτότυπου.

Β.ΚΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου