Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

“Κουρεύουν” ότι μπορούν και από τη νοσηλεία των ασθενών στα νοσοκομεία!


Αφού ψάχνουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ απεγνωσμένα για βαμβάκι, για γάζες, γάντια και ότι αναλώσιμο υπάρχει, τώρα κόβουν και από τη νοσηλεία των ασθενών.
Τα έξοδα των νοσοκομείων με κάθε κόστος επιχείρησαν να περιστείλουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας το τελευταίο διάστημα προκειμένου να εμφανίσουν στην τρόικα μειωμένο προϋπολογισμό. Έτσι το μέσο κόστος νοσηλείας των αρρώστων μπορεί να εμφανίζεται ψαλιδισμένο με όφελος για τα κρατικά Ταμεία, αλλά με ζημίες για τον Έλληνα ασθενή.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς των ασθενών φέρνουν ακόμη και ...σεντόνια από το σπίτι τους λόγω της έλλειψης.
Έτσι με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας το μέσο κόστος νοσηλείας ανά ασθενή μειώθηκε το 2012 σε σύγκριση με το 2011 κατά 25%. Η μείωση που καταγράφεται για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012 αγγίζει το 11% σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο του 2011.
Βέβαια οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι η εξοικονόμηση οφείλεται μεταξύ άλλων στη διαμόρφωση των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων στη νέα τιμολόγηση δηλαδή της νοσηλείας. Αυτό βέβαια που παραλείπουν να υπολογίσουν είναι η κατακόρυφη αύξηση του κόστος που καλείται να πληρώσει από την τσέπη του και πάλι ο ασθενής είτε με φακελάκι είτε με άλλο “γρηγορόσημο”. Για αυτά τα χρήματα ...ουδείς λόγος!
IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου