Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ο ΙΣΑ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη προέδρων Συλλογικών Φορέων και Ασφαλιστικών Ταμείων για την προάσπιση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος της χώρας

03_04_12_Patoulis_Sinadisi_Proedron_ISA_TEE_DIKHGORON_FARMAKOPOION-s

Αθήνα 4 Απριλίου 2012

Οι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για ν αποτρέψουν νέα ληστρική επέλαση στα αποθεματικά τους.
Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση των κοινών ασφαλιστικών τους θεμάτων αποφάσισαν ν αναπτύξουν οι πρόεδροι των Συλλογικών Φορέων και των Ασφαλιστικών Ταμείων των ελλήνων Επιστημόνων και των ανθρώπων του Τύπου.
Ενώνουν τις δυνάμεις τους με το σύνολο των κλάδων των ελλήνων εργαζομένων, για την προάσπιση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος της χώρας, που απειλείται πλέον με βίαιη και οριστική κατάρρευση.
Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των διοικήσεων επαγγελματικών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών φορέων των δημοσιογράφων και εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, ιατρών, μηχανικών, οδοντιάτρων, συμβολαιογράφων και φαρμακοποιών
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι
« θα εκτιμηθεί ο τρόπος που θα ενταχθεί ο Ε.Τ.Α.Α στον ΕΟΠΥΥ έναν θνησιγενή Φορέα που δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα καθόλου καλά δείγματα γραφής ».
Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίσθηκε οι φορείς να συντονίσουν τις ενέργειες και τις δραστηριότητες τους σε νομικό, πολιτικό, συνδικαλιστικό και αγωνιστικό επίπεδο για ν αντιμετωπίσουν τα ασφαλιστικά τους προβλήματα.
Διαπιστώθηκαν οι βαρύτατες ευθύνες, που πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν σε όλα τα επίπεδα αλλά και οι συνέπειες, που προκύπτουν για το μέλλον των Ταμείων και του Ασφαλιστικού Συστήματος της χώρας, μετά την εφαρμογή του PSI και την «λεηλασία» των αποθεματικών και των διαθεσίμων κεφαλαίων τους.
Υπογραμμίστηκε ότι όλοι οι φορείς των Επιστημόνων και των ανθρώπων του Τύπου θα προστατέψουν τις διοικήσεις των Ταμείων τους και δεν θα επιτρέψουν την ανασύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων τους και επιλογές που θα εξυπηρετούν νέα επέλαση στα αποθεματικά τους.
Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν:
Αδαμάπουλος Γιάννης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, -Αμπατζόγλου Θεόδωρος, πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,
-Βλασταράκος Μιχάλης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου,
-Βλαχάκης Κώστας, πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Συμβολαιογράφων,
-Ζαφειρόπουλος Αργύρης, πρόεδρος Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων,
-Κατσίκης Θανάσης, πρόεδρος Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συλλόγου, -Κριαρής Διονύσης, πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών,
-Πατούλης Γιώργος, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,
-Σαββίδης Γιώργος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών,
-Σπανοπούλου Ελένη, πρόεδρος Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης,
-Σπίρτζης Χρήστος, πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Για το Δ.Σ. του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου