Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΕΒΙ


  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙKH  ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ  ΓΙΑΤΡΩΝ    ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ  ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΩΝ   ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΩΝ
ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ  6   ΑΘΗΝΑ   10678  τηλ. &  fax  210 3304298

Αριθ. Πρωτ.   44                                                         Αθήνα    23-4-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.Χθές  Κυριακή 22/04/2012 , έντυπος και  ηλεκτρονικός  τύπος ,ανέφερε περιστατικό…   σύλληψης (!)  συναδέλφου  Βιοπαθολόγου, διότι φέρεται να αρνήθηκε να υποστεί  έλεγχο από το ΣΔΟΕ , αλλά με τέτοια επιμονή παρουσίασης, που  παρ’ ολίγον να  επισκιάσει και εκείνη την υπόθεση του….  Άκη Τσοχατζόπουλου.

2. Εφ’ όσον η συνάδελφός υπέπεσε στα αδικήματα που την κατηγορούν ,σαφώς θα πρέπει να ελεγχθεί  από την δικαιοσύνη, αλλά και από την διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου του Ιατρικού Συλλόγου που ανήκει.

3. Νομικοί δεν είμαστε , για να αναφερθούμε στα τεκμήρια  αθωότητας   και την προστασία των προσωπικών δεδομένων . Όμως δεν είναι η πρώτη φορά , που μεμονωμένα περιστατικά παραβατικότητας ,εμφανίζονται τεχνηέντως με τέτοιο τρόπο ,ώστε να στηλιτεύεται το κύρος και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων γιατρών ,  όπως επανειλημμένα έχουν αναφέρει οι ιατρικοί μας σύλλογοι.

4. Εκείνο που ξενίζει είναι η χρονική  συγκυρία των μαζικών και εκτάκτων  φορολογικών ελέγχων των επαγγελματικών εργαστηριακών γιατρών στο λεκανοπέδιο Αττικής, που συμπίπτει με την μαζική αναστολή της συνεργασίας τους με τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία, που ως γνωστόν , όχι μόνο οφείλουν δεδουλευμένα 2ετίας και πλέον, όχι μόνο παραμένει άγνωστο και αμφίβολο αν και πότε θα εξοφληθούν  (όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας ),αλλά ακόμη και για τις πρόσφατες οφειλές, του  α΄ τριμήνου του 2012 ,έχουμε εισπράξει προς το πάρων μόνο υποσχέσεις.

5. Παρακαλούνται οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και  Πειραιά ,αλλά και ο  Πανελλήνιος  Ιατρικός Σύλλογος, υπό την νέα δραστήρια σύνθεση του, όπως εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή το ως άνω μεμονωμένο περιστατικό και ενεργήσουν κατά κρίση.

6. Είναι όμως τραγικό και απάνθρωπο, όταν ο κλάδος των μεμονωμένων  εργαστηριακών γιατρών, που αριθμεί πάνω από 3500 μέλη σε ολόκληρη την επικράτειας, ενώ με τις οφειλές της πολιτείας να έχει καταδικαστεί σε αφανισμό, με τέτοιες μεμονωμένες κινήσεις εκφοβισμού και τρομοκρατίας, να παίρνει και την χαριστική βολή.

Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και των ελεγκτικών  μηχανισμών , αλλά θα πρέπει να επικρατεί ισονομία και ισοπολιτεία και όχι άλλα μέτρα και σταθμά στους μεγάλους και ισχυρούς του χώρου, όπως κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει συμβεί.


     Ο  Πρόεδρος                                              Ο  Γ.  Γραμματέας                       
                                                   
      Αργύρης Πλακιώτης                                  Σπύρος. Κραμποβιτης


Τηλέφωνα επικοινωνίας

      Προέδρου 210-7779917   Γ. Γραμματέα 6974486066   fax 210-6032347

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου