Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Νέο «χαράτσι» και στα φάρμακα! Πόσα θα πληρώνουμε παραπάνω



 Η Μεγάλη Εβδομάδα δε θα έχει τελειωμό για τους Έλληνες ασθενείς όπως φαίνεται καθώς θα κληθούν να πληρώνουν πλέον περισσότερα από την τσέπη τους με την εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία. Πόσο θα είναι το χαράτσι για την τσέπη των ασφαλισμένων;


Με βάση την πρώτη καταγραφή των φαρμακοποιών η αύξηση της συμμετοχής του ασθενούς θα φθάσει έως και το 56,31% για τα ίδια φάρμακα που έπαιρνε. 

Ενδεικτική η περίπτωση γνωστού φαρμάκου για γαστροπροστασία που βασίζεται στη δραστική ουσία Ομεπραζόλη. Αν υπολογίσει κανείς 2 κουτιά φάρμακα το μήνα που απαιτούνται για τη θεραπεία, ο ασθενής πλήρωνε μέχρι σήμερα συμμετοχή 25% δηλαδή 6,18 ευρώ. Πλέον θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει 9,65 ευρώ δηλαδή στην περίπτωση αυτή έχουμε αύξηση 56,15%.

Αντίστοιχα για τη δραστική ουσία Μελοξικάμη, Αντιφλεγμονώδες -Αναλγητικό. Για τη συνηθισμένη θεραπεία ενός μηνός ο ασθενής χρειάζεται 1 κουτί με 30 ταμπλέτες. Μέχρι τώρα με το ισχύον Δελτίο Τιμών ο ασθενής πλήρωνε τα εξής: 12,36ευρώ x 25% συμμετοχή δηλαδή 3,09 ευρώ. Το υπόλοιπο το πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ δηλαδή 9,27 ευρώ. 

Με τις νέες τιμές όμως και τα νέα δεδομένα ο ασθενής θα κληθεί να πληρώσει 4,83 ευρώ. Αύξηση δηλαδή 56,31%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου