Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ι.Σ.Λ. κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ






«Μάλλον ο κ. Σφυρόερας και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι εξυπηρετούν συμφέροντα και όχι οι Ιατρικοί Σύλλογοι»

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της κ. Β. Σφυρόερας και χαρακτηρίζει τους Ιατρικούς Συλλόγους «ανεύθυνους» και ότι «εξυπηρετούν συμφέροντα που επί χρόνια λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα», εκτός από το κοινό απαντητικό δελτίο τύπου των Ιατρικών Συλλόγων που αγωνίζονται υπεύθυνα για ένα αξιόπιστο, ασφαλές και φιλικό προς τον χρήστη ΣΗΣ, έχω να προσθέσω και τα εξής:

Εδώ και πολύ καιρό έχει τονιστεί κατηγορηματικά από τους Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους, από την ΟΕΝΓΕ, από τον ΠΙΣ, ακόμα και από κορυφαία στελέχη του πρώην ΙΚΑ, αλλά και τον ίδιο τον «ΕΟΠΥΥ» προς το τρέχον ΣΗΣ είναι ανεπαρκές, αργό, ανασφαλές και ευάλωτο σε ηλεκτρονικές «επιθέσεις», με πιθανούς στόχους π.χ. την πλαστογράφηση συνταγών ή την υποκλοπή στοιχείων, τόσο των ασφαλισμένων, όσο και των γιατρών-φαρμακοποιών. Οι πολιτικές ηγεσίες όμως των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας αγνόησαν συστηματικά και προκλητικά αυτές τις επισημάνσεις, γεγονός που μας ανάγκασε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη.

Μετά την πρόσφατη ιντερνική «επίθεση», οι εκπρόσωποι των Υπουργείων προσπάθησαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Με αντιφατικές ανακοινώσεις, επιστρατεύοντας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. κ. Β. Σφυρόερα και με δραματικό ύφος πολεμικών ανταποκριτών, ισχυρίζονταν πως η ηλεκτρονική «επίθεση» έγινε από «εκπροσώπους μεγάλων συμφερόντων» με στόχο το σαμποτάζ της εφαρμογής της δραστικής ουσίας, για τον λόγο ότι τα συμφέροντα αυτά θίγονται(!) από την πολιτική της κυβέρνησης και από το συγκεκριμένο μέτρο. Σε πλήρη σύγχυση, από τη μια στις μισές ανακοινώσεις τονίζονται η διεθνής υφή του σκοτεινού σχεδίου και ότι οι «χάκερς» χτύπησαν απ' το εξωτερικό (Αργεντινή και Ταϊβάν), ενώ απ' την άλλη στις άλλες μισές ανακοινώσεις, γίνονταν λόγος για ηλεκτρονικές διευθύνσεις στην Αθήνα, που απλά χρησιμοποίησαν «σέρβερς» του εξωτερικού.

Διαψεύστηκαν όμως περίτρανα, και οι μεν και οι δε, τόσο από τα δημοσιεύματα του «ΒΗΜΑΤΟΣ», που αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως η έκθεση των «χάκερς» είχε κύριο ή έστω πρωταρχικό στόχο την μαζική υποκλοπή στοιχείων απ' το σύστημα, όσο και από την τεκμηριωμένη ανακοίνωση των πέντε Ιατρικών Συλλόγων. Επώνυμη καταγγελία (τα στοιχεία κατατέθηκαν στον Ι.Σ.Πατρών) αναφέρει ότι γιατρός της Πάτρας εξέδωσε συνταγή που εκτυπώθηκε σε printer Ορθοπεδικού στην Καλαμάτα!!! και θα κοινοποιηθεί στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ανάλογες αναφορές βραχυκυκλώματος κωδικών γιατρών έχουν γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Κατά την προσφιλή τακτική τους, τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και ο αυτόκλητος υπερασπιστής της κ. Σφυρόερας της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., κάνουν το μαύρο άσπρο και προσπαθούν να παρουσιάσουν για θρίαμβο την πανωλεθρία! Αντί να απολογηθούν για την μακρόχρονη αδιαφορία τους σχετικά με την επάρκεια και ασφάλεια του ΣΗΣ, πανηγυρίζουν κιόλας. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε ποια είναι τα «μεγάλα συμφέροντα» που θίγονται από την κυβερνητική πολιτική υγείας!

Μήπως είναι αυτά που των σκανδαλωδώς ευνοημένων απ' τους Υπουργούς συμφέροντα των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών; Μήπως είναι αυτά των μεγάλων διαγνωστικών και θεραπευτικών αλυσίδων και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν υπογράψει σκανδαλώδεις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ; Ή μήπως είναι αυτά που «διαπραγματεύονται» μήνες τώρα κάτω από το τραπέζι τα 25 εκατ. € για την εγκατάσταση του ψηφιακού ΣΗΣ.

Πάντως ένα είναι σίγουρο, ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι δεν εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα και πασχίζουν με όση δύναμη διαθέτουν και με ύψιστη υπευθυνότητα για την εγκατάσταση ενός ΣΗΣ, που θα είναι ασφαλές για τους πολίτες και τους υγειονομικούς. Άλλοι είναι αυτοί που τάχθηκαν να τα εξυπηρετούν και τώρα παριστάνουν τους «σερίφηδες» που μάχονται ενάντια στους «κακούς» των μεγάλων συμφερόντων!

Είναι αυτοί που, μαζί με τους παχυλά αμειβόμενους αλλά πλήρως ανεπαρκείς συμβούλους τους, επί δεκαετίες τώρα, εφάρμοσαν πολιτικές υγείας και διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα με κύρια χαρακτηριστικά την διαπλοκή, την διαφθορά, την σπατάλη και την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και μας οδήγησαν στα σημερινά γνωστά αδιέξοδα.

Δυστυχώς για τον Ελληνικό Λαό και τους Υγειονομικούς, παραμένουν ακόμα και σήμερα αναπάντητα ερωτήματα. Τελικά καταχωρήθηκαν ή όχι 1.500.000 συνταγές; Ποιο δελτίο τύπου λέει την αλήθεια, αυτό του Υπουργείου Υγείας ή αυτό της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.; Αν ναι, στα ονόματα ποιών γιατρών καταχωρήθηκαν; Γιατί δεν διευκρινίζεται τι έγινε με την προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ασφαλισμένων, γιατρών, φαρμακοποιών, καταχωρημένων συνταγών ή όλων μαζί; Μήπως όλη η ιστορία ήταν μια απλή ληστεία πολύτιμων στοιχείων που εξαργυρώθηκαν έναντι αδράς αμοιβής από τα «κυκλώματα»; Υπάρχει διαβεβαίωση πως η υποκλοπή στοιχείων αποτράπηκε; Γιατί το Υπουργείο Υγείας πριν μερικούς μήνες απέρριψε δωρεά του ΠΦΣ για την εγκατάσταση σύγχρονου ΣΗΣ που θα στοίχιζε μόνον 1 εκατ. € και τώρα «κωλυσιεργεί» ανεβάζοντας την αντίστοιχη δαπάνη στα 25 εκατ. €;

Αντί λοιπόν να σκηνοθετούν δακρύβρεχτα και κακόγουστα «γουέστερν» στα κανάλια και να ρίχνουν λάσπη στους Ιατρικούς Συλλόγους, η πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., θα πρέπει να βγουν άμεσα και να απαντήσουν σ' αυτά τα ερωτήματα. Αλλιώς παραμένουν υπόλογοι στον Ελληνικό Λαό και τους Υγειονομικούς.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ

www.isli.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου